Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Zimska miso juha

 

Azijska slana poslastica z algami in shitake gobami, ki vas bo ogrela in okrepčilaZimska miso juha

 

Sestavine:

  • 1 bio korenček narezan na debelejše palčke
  • 1 manjši bio por narezan na trakce
  • 1 bio pastinjak narezan na debelejše palčke
  • 2 naribana stroka bio česna
  • 4 suhe bio shiitake gobe
  • 1 palčka alge wakame
  • 2 žlici praženega bio sezamovega olja
  • 1 žlica bio riževega kisa
  • 3 žlice riževe bio miso paste
  • 4 skodelice (1l) vode
  • 4 žlice drobno nasekljanega bio peteršilja

 

Priprava:

  • V vreli vodi namočimo gobe shitake 15-20 min (uporabimo le klobuk, ki ga narežemo na trakce)
  • Algo wakame namočimo v hladni vodi 5-6 minut in jo narežemo na manjše kose
  • Na vrelem olju 4-5 minut pražimo  por, korenček, pastinjak in česen, potem dodamo vodo, narezane gobe shiitake in ko voda zavre dodamo algo wakame in rižev kis
  • Pokrito kuhamo 15-20 minut na zmernem ognju. Odstavimo juho, odvzamemo malo tekočine, damo jo v posebno posodo skupaj z miso pasto in dobro premešamo, da se pasta raztopi. Tisto tekočino vrnemo nazaj v juho in pustimo stati 1-2 minuti
  • Postrežemo toplo z nasekljanim peteršiljem

 

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x