Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Zeleni šparglji z limono kot priloga ali solatka

 

Zdravje iz narave, ki bo prečistilo vaše telo

Sestavine (za 4 osebe):

  • 20 eko zelenih špargljev in 1 eko limona

Priprava:
Šparglje speremo pod tekočo vodo in jih odcedimo. Nikdar jih ne pustimo stati v vodi, saj se v tem primeru vanjo izlužujejo tudi mineralne snovi. Z nožem za lupljenje zelenjave ali s posebnim nožem za lupljenje špargljev jih tanko olupimo in sicer od vršička proti dnu poganjka, da odstranimo olesenelo povrhnjico. Pri zelenih špargljih lupimo le spodnjo tretjino poganjka. Olesenele spodnje dele poganjkov špargljev (1 do 2 cm) odrežemo in jih skupaj z olupki uporabimo za kuhanje špargljeve juhe ali jušne osnove.

Tako pripravljene šparglje povežemo s kuhinjsko nitko v šope po 8 do 10 poganjkov. Kuhamo jih v slani vodi od 10 do 15 minut. Kuhane šparglje ohladimo in prelijemo s sveže iztisnjenim limoninim sokom.
Zeleni šparglji z limono kot priloga ali solatka

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x