Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Zvitki iz jajčevcev

 

Jajčevci so zaradi svojega posebnega okusa idealna zelenjava za zvitke, še posebej če so ti napolnjeni s pečeno zelenjavo ali humusom.

Priprava zvitkov iz pečenih jajčevcev

jajčevec

Jajčevec skrajšajte na obeh koncih. Po želji ga lahko tudi olupite, nekateri ljudje jih radi olupijo v zebrastem vzorcu. Jajčevec po dolžini razrežite na 4 do 6 rezin (odvisno od velikosti vašega jajčevca), debelih dober centimeter. Rezine položite na pladenj obložen s papirjem za peko. Premažite jih z olivnim oljem in jih posujte s soljo in poprom. Obrnite jih na drugo stran nanesite začimbe po želji.

Pecite jih 10 – 15 minut, dokler se jajčevec ne zmehča in porjavi, a pazite, da ne postane premehak. Rezine obrnite na drugo stran in jih tako pecite še 5 minut. Pomembno je, da je jajčevec dovolj mehak za zvijanje, a spet ne toliko, da bi razpadel. Rezine nato odstranite s papirja za peko in pustite, da se ohladijo. Nato vanje zavijte svoje najljubše nadeve.

 

Vir: http://www.onegreenplanet.org/vegan-food/how-to-make-grain-free-wraps-and-tortillas/

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x