Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Zavitki iz čičerikine moke

 

Verjetno menite, da je na trgu težko najti zavitke in tortilije, ki so veganske in brez glutena. Še težje je najti take, ki so veganske in brez vsebnosti žit. Zdi se, kot da vsaka blagovna znamka čuti potrebo, da v svojih brezžitnih izdelkih žita nadomesti z jajci. Če se prehranjujete brezžitno, to pomeni odpravo vseh žit vključno s pšenico, rižem, koruzo, prosom, ječmenom in ovesom. Kvinoje, amaranta in ajde ne uvrščamo med žita, a se tudi tem nekateri ljudje, ki ne uživajo žit, izogibajo. Če se izogibate žitom, ali pa hočete njihov vnos v vaše telo občutno zmanjšati, ste verjetno mislili, da lahko kar pozabite na različne zavitke in tortilije. A pozor! Priprava tortilij in zavitkov brez vsebnosti žit je popolnoma enostavna, pa še veliko različnih možnosti imate. Ni potrebno, da je moka iz žit. Lahko je narejena iz oreščkov, stročnic in drugih živil. Lahko sploh ne uporabite nobene moke. Tukaj je nekaj brezžitnih alternativ za zavitke in tortilije, v katerih lahko uživate že danes.

Če bi mi rekli, da lahko jem samo eno moko do konca svojega življenja, bi izbral čičerikino moko. To je priročna vsenamenska moka, ki ima visoko vsebnost beljakovin, ter hrani da lep svetlorumen ten. Ne le, da je čičerikina moka brez glutena, je tudi brezžitna in brez vsebnosti oreščkov, tako da je super izbira za različne recepte, tudi če kuhate bolj zahtevnim jedcem. Čičerikino moko lahko uporabite za pripravo palačink in krepejev. Krepeji so tanjši od palačink, a je oboje super nadomestilo za druge zavitke in tortilije.

Zavitki iz čičerikine moke

 

Sestavine

laneno seme
topla voda
mleko rastlinskega izvora
čičerikina moka
brezžitni pecilni prašek
česen v prahu
kosher sol
črni poper

 

Priprava čičerikinih krepejev

V majhni posodi zmešajte eno žlico mletega lanenega semena in 3 žlice tople vode, tako da dobite rahlo pasto. Pustite jo 10 minut, da se zgosti. Ta pasta bo delovala kot vezivo.

V posodi zmešajte 1 ½ skodelice mleka rastlinskega izvora, 1 žlico stopljenega veganskega masla in pasto iz lanenega semena, ki ste jo prej pripravili. Dodajte 1 ¼ skodelice čičerikine moke, ½ čajne žličke brezžitnega pecilnega praška, ½ čajne žličke česna v prahu, ½ čajne žličke kosher soli in ¼ čajne žličke črnega popra v posodo, in vse skupaj zmešajte v maso za testo. Dajte v hladilnik za največ eno uro. V tem času pripravite nadev. Ko ste pripravljeni, da naredite krepeje, vzemite maso za testo iz hladilnika. Če je ta pregosta, boste morda morali dodati še malo vode. Segrejte večjo neprijemajočo ponev. Posprejajte jo s sprejem za kuhanje in v sredino ponve vlijte približno ¼ skodelice mase. Ponev dvignite in zavrtite tako, da se masa za testo razleze po celotni površini. Maso grejte, dokler robovi ne porjavijo, takrat krepe obrnite. Drugo stran pecite le eno minuto. Ko so krepeji pečeni, jih do obroka shranite na toplo ploščo ali v ogrevani pečici. Napolnite jih z nadevom po želji. To je lahko recimo popečena zelenjava in krema iz indijskih oreščkov z limono.

 

Vir: http://www.onegreenplanet.org/vegan-food/how-to-make-grain-free-wraps-and-tortillas/

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x