Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Recept za pirine štručke

 

Na trgu v konvencionalnih trgovinah najdemo veliko vrst temnega kruha. Na prodajnih policah je videti kruh iz polnozrnate pšenice, pire, ajde in mnogih žitaric. Pa vendar velika večina tipov kruha, ki jih ponujajo v konvencionalnih trgovinah vsebuje nizek odstotek polnovredne moke, dodano pa ji je v povprečju kar 70% navadne bele moke. Poleg mešanja temne in bele moke se proizvajalci poslužujejo tudi barvanja kruha bodisi s kavo ali z različnimi živilskimi barvili.

Odličen domač kruh lahko pripravimo zelo enostavno. Z izbiro ekološke moke, lahko zanesljivo nadziramo kakovost moke in se izognemo konzervansom.

Pripravili smo vam enostaven recept za pirine štručke, ki so zaradi nizkega glikemičnega indeksa primerne  za ljudi s sladkorno boleznijo in vse, ki želijo jesti kvalitetno.

 

Recept

Sestavine:

500g ekološke pirine moke

140g sojinega jogurta

300ml vode

15g svežega kvasa

10g soli

10g agavinega sirupa

10g olivnega olja

 

Postopek:

Vse sestavine dobro pregnetemo, pustimo vhajati eno uro in maso ohladimo v hladilniku. Lahko kar preko noči, dovolj pa bo že dobra ura. Oblikujemo štručke (priporočamo, da odtehtate po 100 g testa) in pustimo še enkrat vzhajati.

Štručke pečemo na 240 stopinjah Celzija 10 minut. Temperaturo nato znižamo na 200 stopinj in pečemo še 10-20 minut- odvisno od tega, kako zapečene štručke želimo.

 

Prispevek je pripravila Ana Barbara.

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x