Ta neverjeten recept Pad Thai je preprost in cenovno ugoden, naredite pa ga lahko v manj kot 30 minutah. Sestavljen je iz svežih sestavin, vključno z riževimi rezanci, piščancem, kozicami, tofujem, koriandrom, sojinimi kalčki, arašidi in umešanimi jajci. Vse sestavine se povežjo v okusni domači pad thai omaki, ki je tako dobra, da boste mislili, da ste na Tajskem!
Pad Thai je pogosta ulična hrana na Tajskem in ena izmed najbolj priljubljenih jedi v tajskih restavracijah po vsem svetu.

Sestavine
- • 250 g ploščatih riževih rezancev
- • 3 žlice olja
- • 3 stroke česna, mletega
- • 250 g kozic, piščanca in / ali ekstra trdega tofuja, narezano na majhne koščke
- • 2 jajci
- • 1 skodelica svežih sojinih kalčkov
- • 1 rdeča paprika, na tanko narezana
- • 3 mlade čebule, sesekljane
- • 1/2 skodelice sesekljanega arašida
- • 2 limeti
- 1/2 skodelice svežega koriandra, nasekljanega
Za Pad Thai omako:
• 3 žlice ribje omake
• 1 žlica sojine omake
• 5 žlic rjavega sladkorja
• 2 žlici riževega kisa
• 1 žlica pekoče omake Srirach ali več, po okusu
• 2 žlici arašidovega masla, po okusu
Postopek
- Rezance kuhajte v skladu z navodili na embalaži, dokler se ne zmehčajo. Izperite pod hladno vodo.
- Zmešajte sestavine omake. Postavimo na stran.
- V voku ali večji ponvi na zmernem ognju segrejte 1½ žlice olja.
- Dodajte kozice, piščanca in tofu, česen in papriko. Kozice se bodo skuhale hitro, približno 1-2 minuti na vsaki strani ali do rožnate barve. Če uporabljate piščanca, kuhajte, da rahlo porjavi, približno 3-4 minute, obrnite samo enkrat.
- Vse sestavine, ki jih kuhate, potisnite na eno stran ponve. Dodajte še malo olja in dodajte jajca. Jajca stepemo, med kuhanjem jih z lopatico lomimo na majhne koščke.
- V ponev dodajte rezance, omako, kalčke in arašide (nekaj arašidov pustite za okras). Vse sestavine dobro premešajte v ponvi.
- Okrasite z zeleno čebulo, dodatnimi arašidi in koriandrom. Postrezite čim prej!

BIO izdelki
Iščete zdrave in dobre BIO izdelke za ta recept? Oglejte si našo spletno trgovino!
Vaš Kalček