Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Recept za najbolj poznano jed na Tajskem: Pad Thai

Ta neverjeten recept Pad Thai je preprost in cenovno ugoden, naredite pa ga lahko v manj kot 30 minutah. Sestavljen je iz svežih sestavin, vključno z riževimi rezanci, piščancem, kozicami, tofujem, koriandrom, sojinimi kalčki, arašidi in umešanimi jajci. Vse sestavine se povežjo v okusni domači pad thai omaki, ki je tako dobra, da boste mislili, da ste na Tajskem!

Pad Thai je pogosta ulična hrana na Tajskem in ena izmed najbolj priljubljenih jedi v tajskih restavracijah po vsem svetu.

Sestavine

  • • 250 g ploščatih riževih rezancev
  • • 3 žlice olja
  • • 3 stroke česna, mletega
  • • 250 g kozic, piščanca in / ali ekstra trdega tofuja, narezano na majhne koščke
  • • 2 jajci
  • • 1 skodelica svežih sojinih kalčkov
  • • 1 rdeča paprika, na tanko narezana
  • • 3 mlade čebule, sesekljane
  • • 1/2 skodelice sesekljanega arašida
  • • 2 limeti 
  • 1/2 skodelice svežega koriandra, nasekljanega

Za Pad Thai omako:

• 3 žlice ribje omake

• 1 žlica sojine omake

• 5 žlic rjavega sladkorja

• 2 žlici riževega kisa

• 1 žlica pekoče omake Srirach ali več, po okusu

• 2 žlici arašidovega masla, po okusu

Postopek

  1. Rezance kuhajte v skladu z navodili na embalaži, dokler se ne zmehčajo. Izperite pod hladno vodo.
  2. Zmešajte sestavine omake. Postavimo na stran.
  3. V voku ali večji ponvi na zmernem ognju segrejte 1½ žlice olja.
  4. Dodajte kozice, piščanca in tofu, česen in papriko. Kozice se bodo skuhale hitro, približno 1-2 minuti na vsaki strani ali do rožnate barve. Če uporabljate piščanca, kuhajte, da rahlo porjavi, približno 3-4 minute, obrnite samo enkrat.
  5. Vse sestavine, ki jih kuhate, potisnite na eno stran ponve. Dodajte še malo olja in dodajte jajca. Jajca stepemo, med kuhanjem jih z lopatico lomimo na majhne koščke.
  6. V ponev dodajte rezance, omako, kalčke in arašide (nekaj arašidov pustite za okras). Vse sestavine dobro premešajte v ponvi.
  7. Okrasite z zeleno čebulo, dodatnimi arašidi in koriandrom. Postrezite čim prej!

BIO izdelki

Iščete zdrave in dobre BIO izdelke za ta recept? Oglejte si našo spletno trgovino!

Vaš Kalček

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x