- 280 g moke
- 5 g mletega ingverja
- 5 g sode bikarbone
- 3 g mletega cimeta
- 2 g mletih klinčkov
- 2 g soli
- 170 g zmehčano maslo
- 200 g sladkorja
- 15 ml vode
- 60 ml javorjevega sirupa
- 25 g sladkorja
Priprava
Pečico segrejte na 175°C. Skupaj presejte moko, ingver, sodo, cimet, klinčke in sol. V večji posodi kremasto zmešajte maslo in 200 g sladkorja. Vmešajte vodo ter sirup. Postopoma dodajajte presejane sestavine. Maso oblikujte v kroglice velikosti oreha in jih povaljajte v preostalem sladkorju. Piškotke položite na pekač, obložen s papirjem za peko, približno 5 cm narazen in jih rahlo potlačite. Pecite 8 do 10 minut. Piškote 5 minut hladite na pekaču, nato jih prestavite in popolnoma ohladite. Hranite jih v pločevinasti posodi.