Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Veganski čokoladno lešnikovi tartufi

 

Verjetno najboljši na svetu :-)

tatifu

FerreroRocher je priljubljena italijanska čokoladna poslastica, ki je požela mednarodno slavo. S svojo okrogle oblike in kremastim središčem, ki obdaja lešnik, ter čokoladna glazura. Vse to naredi okusen prigrizek s pridihom prefinjenosti. Ampak ta prefinjenost prihaja s palmovim oljem in umetnimi aromami, kot tudi emulgatorji in vzhajanjem.

Ne zveni tako visok razred (ali zdrav), kajne?

Naslednjič, ko si boste zaželeli bogate tartufe, naredite svoje-s pravimi sestavinami! Nastanejo prave kroglice poželenja. Krema te veganske različice ustreza izvirniku, zahvaljujoč avokadu. Sladkost je pridobljena iz javorjevega sirupa in prave vanilije ter očem skritega lešnikovega centra.

Za pripravo 16 tartufov potrebujete:
• 2 avokada
• 1 žlička vanilijevega ekstrakta
• 2 žlički javorjevega sirupa
• 3/4 skodelice proteinskega praha konoplje
• 2 žlici kakava v prahu
• ščepec morske soli
• 16 celih lešnikov, plus 1/2 skodelice sesekljanih
• 1 tablica 70% temne čokolade
• 1 žlica kokosovega olja

 

Kaj storiti:
1. V multipraktiku zmešajte avokado, vanilijo, javorjev sirup, beljakovine v prahu, kakav v prahu in sol. Mešajte dokler ne postane gladka masa.
2. Prekrijte pekač s peki papirjem. Uporabite žlico za razdelitev mase na 16 tartufov in jih položite na peki papir. (Ni jih še treba oblikovati v kroglice.) Nato potisnite 1 cel lešnik v sredino vsakega.
3. Postavite pekač s peki papirjem v hladilnik, da se ohladi.
4. Medtem, stopite temno čokolado in kokosovo olje, da postane gosta tekočina brez grudic.
5. Po 15 minutah odstranite maso za tartufe iz hladilnika in s čistimi rokami oblikujte kroglice. (Je manj umazano delo, če kroglice oblikujemo ko so ohlajene.)
6. Nežno povaljajte vsak tartuf v sesekljane lešnike, nato pa v celoti polijte s stopljeno mešanico čokolade.
7. Prenesite vsak tartuf nazaj na peki papir in vrniti pekač v hladilnik, da se ohladi.
8. Postrezite po 20 minutah počivanja. Tartufe imejte shranjene v hladilniku.

 

Vir: http://greatist.com/eat/vegan-chocolate-hazelnut-truffle-recipe

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x