Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Veganski šarkelj

 

Sladica brez mlečnih izdelkov, ki vas bo za vedno navdušila nad zdravo vegansko prehrano

 

Sestavine :

  • 20 g kokosovega maslaVeganski šarkelj
  • 200 g bio čokolade
  • 1 žlica ruma
  • 1 pest mletih bio orehov
  • 5 g biokokosovega mleka
  • 1 žlica biotemnega kakava

 

Testo :

  • 500 g biopirine črne moke
  • 1 žlička bio burbonske vanilije
  • 70 g biotemnega kakava v prahu
  • 1 ščepec morske soli
  • 1 vrečka biopecilnega praška
  • 150 ml  bioagavinega sirupa
  • 1 dl bio sončničnega olja
  • 4 dl  vode
  • 0,5 dl bio riževega kisa

 

Priprava:

V veliko skledo presejemo pirino moko, dodamo pecilni prašek, vanilijo v prahu, kakav in sol. Vse skupaj dobro premešamo. V drugi skledi skupaj zmešamo agavin sirup, rižev kis, olje in vodo. Mešamo toliko časa, da se vse sestavine spojijo v enotno zmes.

Pečico segrejemo na 180 °C. Model za šarklje namastimo s kokosovo maščobo in potresemo s kakavom. Tekočo maso z metlico počasi in previdno vmešavamo v suho maso. Ko porabimo vso tekočo maso, mešamo še toliko časa, da nastane gladka zmes brez grudic. Zmes vlijemo v model in ga postavimo v ogreto pečico za 40 minut.

Medtem ko se šarkelj peče, v kozici na zmerni temperaturi stopimo čokolado in kokosovo maslo. Ko se popolnoma stopita, dodamo rum, dobro premešamo in odstavimo.

Pečen šarkelj vzamemo iz pečice in ga previdno zvrnemo iz modela. Počakamo nekaj minut, da se ohladi, nato pa ga prelijemo s čokoladnim prelivom in posujemo z mletimi orehi. Popolnoma ohlajen šarkelj razrežemo in ponudimo.

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x