Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Veganski presni sir iz paradižnika, bazilike in oreščkov

 

 

Če je vaš način prehranjevanja presni in veganski, ste verjetno opazili, kako zelo se vam je zdravje izboljšalo. Veliko vlogo pri tem ima tudi dejstvo, da ne jeste več mleka in mlečnih izdelkov. Veliko ljudi pa se ne more prehranjevati izključno presno in vegansko prav zato, ker ne morejo opustiti sira. Ne obupujte, pravzaprav lahko sami pripravite zdrav nemlečni sir izjemnega okusa, in to v udobju vaše kuhinje. Potrebovali boste le blender. Naučite se pripraviti zdrav sir iz oreščkov, ki vsebuje na soncu posušen paradižnik in baziliko. Dober tek!

Sestavine:Veganski presni sir iz paradiznika bazilike in oresckov

1 skodelica grobo zmletih presnih lešnikov
2 skodelici grobo zmletih presnih indijskih oreščkov
6 skodelic mrzle filtrirane vode
3/4 skodelice presnega jabolčnega kisa
1 skodelica mrzle filtrirane vode
1 velika limona (shranite tako olupke kot sok)
85 g na soncu posušenih grobo narezanih paradižnikov
1/4 skodelice grobo nasekljane sveže bazilike
1 čajna žlička sveže zmlete rožnate himalajske soli
3 kosi gaze, dolgi približno 20 cm
velika gumijasta elastika
jedilne paličice
velika posoda, v kateri bo visela kepa sira


Postopek

1) V srednje veliko posodo dajte nasekljane oreščke in šest skodelic vode. Pustite, da se oreščki namakajo štiriindvajset ur.

2) Oreščke odcedite in jih dobro zmešajte v blenderju. Medtem ko močno mešate, počasi dodajajte jabolčni kis in eno skodelico vode. Primešajte tudi preostale sestavine in mešajte, dokler ne dobite kremaste mase.

3) Razgrnite kose gaze in jih dajte eno na drugo. Z žlico na sredino gaze nanesite sirasto maso. Robove gaze združite v dlani tako, da naredite culo s sirom v sredini, nato pa naredite vozel (ali uporabite elastiko) čim bliže siru, a ga ne stiskajte. Jedilne paličice postavite na vsako stran vozla in jih s pomočjo elastike pritrdite tako, da boste culo lahko obesili.

4) Izberite posodo, v katero boste sir obesili, da se bo sušil. Poskrbite, da bo visel vsaj pet centimetrov nad dnom posode (najdite dovolj globoko posodo!). Jedilne paličice postavite tako, da na obeh straneh segajo čez rob posode in držijo sir nekoliko odmaknjen od dna. Pustite, da sir visi oseminštirideset ur, vmes lahko tekočino odlijete iz posode.

5) Nežno odvijte sir in ga postavite v posodo s pokrovom. Zdrži en teden.

Dodatni nasveti

Vedno, ko pripravljate ta sir, uporabite presne ekološko pridelane oreščke! Ti so najkakovostnejša in najbolj zdrava izbira, torej bo tako tudi vaš sir kar najkakovostnejši in najokusnejši.

 

Vir: http://www.rawfoodrecipes.com/recipes/sun-dried-tomato-basil-nut-cheese.html

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x