Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Korenčkovi kolački s stepeno kokosovo smetano in čokolado

 

Veganska sladica, ki vas prevzame!

Korenčkovi kolački s stepeno kokosovo smetano in čokolado

Malce postojmo in bodimo hvaležni, da so ti kolački veganski, brez glutena in iz polnovrednih živil. Hvala, mati Zemlja! Ampak ne samo to, ti kolački so pravzaprav narejeni iz ostankov. Iz korenja lahko s pomočjo sokovnika najprej pripravite okusen in zdrav korenčkov sok, nato pa iz preostale korenčkove kaše pripravite to okusno sladico.

Kljub temu, da recept vsebuje povsem preproste sestavine, kot so korenje, oreščki, rozine in začimbe, imajo ti kolački božanski in kompleksen okus. Povrhu kolačke prekrijete s stepeno kokosovo smetano, kateri primešate nekaj presnega čokoladnega preliva.

Ti kolački so sočni in polnega okusa. Za pripravo potrebujete le nekaj minut, in že lahko z njimi navdušite svoje bližnje. Še posebej primerni so za jesenski čas, saj je takrat sezona korenja.

kolacki

Sestavine za kolačke:

2 skodelici korenčkove kaše (ali zmiksanega korenja)
1 1/4 skodelice datljev
1 skodelica orehov (ali drugih oreščki)
1/2 skodelice valjanih ovsenih kosmičev
2 žlici kokosovega olja
1 čajna žlička mletega cimeta
1 čajna žlička mletega muškatnega oreščka
voda, če je potrebno
3/4 skodelice rozin

Sestavine za stepeno kokosovo smetano:

1 1/2 skodelice stepene kokosove smetane (pripravite jo iz  kokosovega mleka v konzervi, ki jo pred uporabo čez noč pustite v hladilniku)

Sestavine za čokolado:

1/3 skodelice čokoladnega preliva (Zmešajte sestavine: ½ skodelice kokosovega nektarja ali dateljeve paste, ¾ skodelice kakava v prahu, 1/3 skodelice kokosovega olja ali stopljenega kakavovega masla)

Priprava kolačkov:

Oreščke v multipraktiku pulzirajte, dokler ne dobite praška. Dodajte datlje in kokosovo olje in ponovno vse zmiksajte, da postane zmes lepljiva. Dodajte malo vode, če se vam zdi potrebno. Primešajte preostale sestavine in ponovno miksajte, dokler ne dobite enakomerne mešanice, ki naj bo precej lepljiva. Če imate radi rozine, lahko mešanici za popestritev dodate še kakšno rozino. Po želji lahko dodate še kakšno začimbo.

Dobljeno testo oblikujte po želji ali uporabite pekač za muffine. Dajte kolačke v hladilnik za vsaj par ur.  Lahko jih tudi pečete na 120°C za kakšno uro, tako da postanejo topli in njihov okus bolj izrazit. Če jih spečete, bodo tudi bolj kompaktni.

Čokoladno omako vmešajte v stepeno kokosovo smetano in z njo okrasite svoje kolačke. Lahko tudi najprej nanesete kokosovo smetano in nato na njo dodate čokoladni preliv. Za piko na i lahko dodate tudi čokoladne mrvice. Dober tek!

Vir: http://www.thisrawsomeveganlife.com/2014/10/carrot-cake-cupcakes-with-whipped.html#.VEPwBPmsU5s

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x