Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Veganska kremna rezina

 

 

 

* od 12. meseca starosti dalje * z glutenom * brez mlečnih proizvodov * vegansko * brez jajc

 

ČAS ZA PRIPRAVO: 15 minkremna
ČAS KUHANJA: 15 min
CELOTEN ČAS: 1 ura

Sestavine (za 4 rezine)

  1. LISTNATO TESTO, 1 zavitek
  2. KREMNI KOKOS, 200 g
  3. VANILIJA V PRAHU, 1 zravnana čajna žlička
  4. VANILJEV SLADKOR, 8 g
  5. RJAVI SLADKOR, 4 zravnane jušne žlice
  6. KORUZNI ŠKROB, 2 zvrhani jušni žlici
  7. KURKUMA, ščep
  8. SLADKOR V PRAHU, 1 čajna žlička in nekaj še za posip

 

Postopek

  1. Listnato testo razvaljamo na tanko in računamo, da bomo potrebovali dva enako velika kosa - enega za spodnjo plast, drugega za plast, ki prekrije kremšnite. Uporabili smo pekač velikosti 16x22 cm. Testo prešpikamo z vilico in premažemo z vodo.
  2. Pečemo v predhodno ogreti pečici na 200°C 15 minut oz. do željene zlatorjave barve. Ohladimo in prerežemo po širini na pol.
  3. Kremni kokos po navodilih z embalaže zmešamo s hladno vodo v razmerju 1:1, torej dodamo 200 ml vode.
  4. Zmešamo v gladko kremo. Od te mase odlijemo stran 100 ml in to prihranimo v hladilniku, saj jo bomo kasneje stepali v kokosovo smetano.
  5. Preostanku kreme dodamo še hladne 300 ml vode - nastane kokosovo mleko. Dobro razmešamo in prelijemo v posodo. Odvzamemo 6 žlic tega mleka in ga v skodelici posebej razmešamo z vanilijo, vanilijevim sladkorjem, rjavim sladkorjem in škrobom v gladko maso.
  6. Preostanek mleka zavremo v posodi in ogenj takoj, ko zavre, zmanjšamo na minimalno in primešamo škrobno mešanico. Mešamo, dokler se ne zgosti v kremo, gosto kot puding - približno 5 minut. Na koncu primešamo kurkumo in ugasnemo.
  7. Počakamo nekaj minut, da se krema ohladi ter jo nadevamo na listnato testo. Ko se popolnoma ohladi, damo v hladilnik za dobro uro ali pa v zamrzovalnik za pol ure.
  8. Medtem pripravimo kokosovo smetano. Maso, ki smo jo dali v hladilnik (100 ml), ogrejemo na sobni temperaturi, primešamo sladkor v prahu in z mešalnikom na najvišji hitrosti stepemo v smetano - zadostuje 2-3 minute in smetana je pripravljena.
  9. Nadevamo čez kremo, prekrijemo z drugim kosom testa ter pustimo še pol ure v hladilniku.
  10. Postrežemo s posutim sladkorjem v prahu.

 

Namigi

  1. * Uporabili smo kremni kokos, ki je 100% zgoščen kokos; meša se v razmerju z vodo 1:1, če želimo dobiti kremo in recimo v razmerju 1:2 z vodo, če želimo dobiti bolj redko kokosovo mleko.
  2. * Namesto kurkume oz. poleg kurkume bi za lepšo barvo lahko uporabili tudi žafraniko; nasvet smo dobili naknadno, ko se je krema že hladila. :) Krema namreč v živo potegne rahlo na zeleno, čeprav se v okusu kurkume ne čuti.
  3. Poiščemo listnato testo, ki je brez jajc in mlečnih izdelkov.

Recept je prispevala Klavdija Kosič, ki ureja strani http://www.boobeefoodee.si/ in https://www.facebook.com/BoobeeFoodee.

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x