Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Veganska čokoladna torta

 

Recept za čokoladno poslastico, ki bo razvajala vaše čute

Sestavine

Testo:
40 dag moke, tip 800
8 dag koruznega škroba
3,5 dag pecilnega praška
4 dag kakavaVeganska čokoladna torta
8 žlic olja
2 dcl javorjevega sirupa
3,3 dcl sojinega, ovsenega ali kamutovega mleka
6 dcl jabolčnega soka, s katerim navlažimo že pečen biskvit

Nadev 1:
½ litra ovsene smetane
1 dcl javorjevega sirupa
5 dag koruznega škroba
3 jušne žlice kakava
½ kavne žličke vanilje v prahu

Nadev 2:
borovničeva marmelada

Premaz 1. varianta
25 dag čokolade
4 žlice margarine

Premaz 2. varianta
sojina smetana za stepanje
3 žlice kakava

 

Postopek

1. Naredi testo.
2. Daj peči v pečico na 180 °C za 35 – 40 minut.
3. Testo ohladi in ga dvakrat prereži.
4. Za nadev 1 zmešaj vse sestavine in jih zavri. Kuhaj še kakšno minuto in odstavi.
5. Testo dvakrat prereži, vsako plast napoji z jabolčnim sokom in nadevaj z enim od nadevov. Novo plast najprej postavi na prejšnjo, navlaženo plast in šele po tem navlaži.
6. Za premaz lahko izbereš prvo ali drugo varianto. Razlika med njima je, da je druga varianta kremasta, prva pa klasično čokoladna.
7. Za premaz s prvo varianto v parni kopeli mešaj čokolado in margarino, da postaneta tekoči in prelij po torti.
8. Za premaz z drugo varianto stepi smetano skupaj s kakavom in jo enakomerno namaži na torto.
9. Torto daj v hladilnik, da se strdi.

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x