Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Veganska baklava

 

Sestavine:
•    1 pakiranje vlečenega testa
•    1 skodelica margarine
•    1 skodelice nasekljanih oreščkov
•    2 žlici mletega cimeta
•    1 skodelica rapadura sladkorja
•    1 žlička vanilije v prahu
•    2 žlici agavinega sirupa

Priprava:
•    Segrejte pečico na 175 stopinj. V manjši posodi raztopite margarino.
•    Posebej v manjši skledi zmešajte oreške in cimet. Vzemite 2 lista vlečenega testa in ju postavite v namaščeno posodo za peko, potem pa testo namažite z raztopljeno  margarino (tisto ponovite 8X). Potem pa potresite2-3 žličke oreščkov s cimetom, dodajte še 2 plati testa, margarino pa ponovno 2-3 žličke oreščkov s cimetom (dodajajte plasti, dokler ne uporabite vseh oreščkov). Na koncu pa dodajte še 6-8 namaščenih plasti testa (enako kot na začetku).
•    Z ostrim nožem rombasto narežite testo, pokapljamo z mrzlo vodo in pečemo 50 minut
•    Ko je baklava pečena, sladkor zavremo v vodi, dodamo vanilijo in agavin sirup in kuhamo 20 minut na zmernem ognju
•    Pečene baklave vzamemo iz pečice in jih prelijemo s sladko tekočino
•    Pustimo, da se ohladi in postrežemo

Veganska baklava

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x