Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Tofu Miso juha

 

Krepčilna in zdrava japonska juhatofu_miso_juha
"Miso" je tradicionalna japonska juha, ki se lahko pripravi za zajtrk ali kosilo, japonci si jo pripravijo vsaj enkrat na dan. Narejena je iz Dashi in zmehčanega Miso. Miso juha je enostavna za pripravo in okus je fantastičen.

 

Sestavine:

100 g zmletega ali na majhne kockice narezenega Eko Tofuja
10g Vakame, namočene in narezane na majhne koščke
70-75g Ječmen Miso
5 skodelic Dashi

 

Priprava:

1. Pripravimo Dashi do vrenja, dodamo Tofu in Vakame narezane na koščke
2. Razredčimo miso z malo dashi, nato dodamo zmesi.
3. Pazite, da ne zavre odstranite in uživajte v topli Miso juhi .

Miso je fermentirana sojina pasta. Vsebuje žive encime (zato ga nikakor ne smemo kuhati, ker jih uničimo), ki pomagajo pri prebavi in zagotavljajo uravnoteženost organizma.  Miso je vir proteinov, vlaknin, mineralov, vitaminov, vsebuje tudi isoflavone.  Prav neverjetno je koliko telesu potrebnih stvari vsebuje: od kalcija, železa, magnezija, fosforja, kalija, natrija, cinka, bakra, mangana, selena pa do vitamina C, vitamina B1, B2, B3, B5, B6, A, E. Zelo hranljiva zadeva, za katero so že stari Japonci rekli, da ima magično moč.

 

vir : http://www.matejadereani.si/S20100/D22/Miso+juha

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x