* 70 g špagetov (iz rjavega riža)
* 20 g leče
* približno deset srednje velikih rjavih šampinjonov
* nekaj na soncu sušenih rezinic paradižnika
* večjo pest špinače
* tri stroke česna
* rezino limone (ter malo limoninega soka)
* 20 g fete
* malo svežega peteršilja
* sveže mlet črni poper
* olivno olje
Postopek:
Stroke česna nisem olupila, pustila sem jih v lušinici. Prelila sem jih z oljem in 15 minut pekla v pečici. Nekje na polovici sem v pečico dala še rezino limone, prav tako pokaplano z malo maščobe.
V velikem loncu sem zavrela vodo, jo solila in v njej skuhala testenine. Na soncu sušene paradižnike sem namočila v malo vode, da so se zmehčali. Nato sem jih narezala. Če bi uporabila sušene paradižnike v olju, to ne bi bilo potrebno.
V drugi kozici sem skuhala lečo.
Na ponvi sem prepražila na lističe narezane šampinjone. Pozneje sem dodala še oprano špinačo ter nasekljane paradižnike. Vse skupaj sem začinila s poprom in pokapljala z malo limoninega soka.
Zelenjavi sem dodala kuhane in odcejene testenine ter, prav tako odcejeno, lečo. Iz pečice sem vzela stroke česna, odstranila lupinico in jih z vilico čisto narahlo sploščila. Dodala sem jih v ponev, tako kot tudi nadrobljeno feto, odstranila iz ognja ter rahlo premešala, da so se okusi združili. Jedi namenoma nisem solila, saj je že feta sama po sebi precej slana. Vsaj ta, moja, je.
Testenine sem naložila v globok krožnik, saj je špagete veliko lažje jesti iz globjega kot iz ravnega krožnika. Okrasila sem jih z nekaj sveže špinače, pečeno limonino rezino (okus takšne limone je… mmmm, noro dober), potresla s peteršiljem in prelila z okusnim olivnim oljem.
To je resnično bilo kosilo po mojem okusu. In… kdo bi si mislil, da se leča tako dobro poda k testeninam?!
Recept objavljamo v sodelovanju z blogom http://cookeatandsmile.wordpress.com/