Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Slastna pečena polenta

 

Slastna pečena polenta

Recept za zdravo prilogo v slogu mediteranske kuhinje

Potrebujemo:

  • 150 g koruznega zdroba
  • 3 eko paradižniki (tisti, ki ne jedo razhudnikov, lahko paradižnike izpustijo)
  • ¼  sira za vegance Sheese: Strong cheedar style
  • sezamovo olje
  • ¾ l vode
  • 2 jedilni žlici sesekljanih zelišč (žajbelj, rožmarin, timijan, peteršilj – najbolje svež, čemaž – najbolje svež)
  • 1 strok česna
  • muškatni orešček
  • sol

 

Priprava:
¾ l vode s soljo, muškatnim oreščkom in žlico sezamovega olja zavremo. Z metlico umešamo koruzni zdrob. Na malem ognju ob stalnem mešanju ga pustimo zgoščevati približno 10 minut. Koruzno kašo razmažemo v plitvi stekleni posodi in pustimo, da se ohladi.
Medtem pripravimo polivko iz zelišč in česna. Tiste, ki jih je potrebno narezati, na drobno sesekljamo, potem pa vse skupaj zmešamo v posodici, ki ji dodamo nekaj žlic olja in malo soli.
Paradižnike narežemo na kolobarje. Sir narežemo na tanke koščke ali rezine. Pečico ogrejemo.
V pekač z višjim robom položimo peki papir. Vse skupaj premažemo z malo olja. Ohlajeno koruzno kašo narežemo na rezine ali kocke in jih položimo v pekač. Nato vse skupaj enakomerno zalijemo z zeliščno mešanico, malo je še prihranimo. Sledijo paradižnikovi kolobarji in nato koščki sira – vse lepo porazdelimo po vrhu koruznih kock. Na koncu prelijemo še s preostankom zeliščne mešanice. Pečemo v segreti pečici 10 minut pri 220 °C.

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x