Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Fusion zajtrk v sladkem kozarcu

Zame je fusion že kombinacija nekaj različnih sestavin. Sestavin, ki jih brez večjega premislika združim v eno samo jed, ker pač mislim, da bi znale funkcionirati smileMeni se morda zdi hecno, a nekateri so še vedno prepričani, da je, če se osredotočim na današnji recept, prosena kaša lahko le del bujte repe, mlečne, v pečici pečene prosene kaše, ali mlečne kaše s suhimi slivami.
In čeprav so vse tri jedi tradicionalno slovenske in pravzaprav izredno okusne, pa nikakor ni potrebno, da se uporaba prosa konča le tukaj.

Fusion zajtrk v sladkem kozarcu

S proseno kašo velikokrat zgostim juho ali pa naredim neke vrste rižoto, kjer, seveda, namesto riža uporabim njega. Proso. Še rajši pa proseno kašo vključim v majhne sladke malice. Tako kot sem naredila tudi danes.

Skuhala sem približno 40g prosene kaše (za malico za eno osebo)  in jo ohladila. V kozarček sem naložila plast kakava , čez njega plast prosene kaše (seveda brez odvečne tekočine). Nato je sledila plast gostega kremastega grškega jogurta, pa zopet plast prosa, na koncu jogurt . Za piko na i sem kozarček okrasila s tremi dobrotami. Praženim kokosovim čipsom  (dolgo časa sem ga jedla kar direktno iz rečke, zdaj pa ga, če le imam čas, nekaj časa rahlo pražim v suhi ponvi – okus je nepremerljivo boljši, kokos pa bolj hrustljav), narezanimi koščki suhe papaje ki sem jih za nekaj časa namočila v vodo, da so se zmehčali, ter presnimi zdrobljenimi kakavovimi zrni.

fusion2

Zame je že to dovolj velik fusion smileSlovenska kaša, jogurt na grški način, pa tropska kokos in papaja. Pa kakavova zrna? Od koderkoli že so, enkratna so! smileSicer dokaj grenka, a v takšni jedi naredijo čudovit kontrast kremastemu jogurtu in sladki papaji. Pa še izredno zdrava so! Si vedel-a da kakavova zrna (tako kot kakav v svoji surovi obliki) vsebujejo magnezij in železo, ki prispevata k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti? Ter da je kakav eden najmočnejših antioksidantov? Še en razlog več, da si privoščiš košček temne čokolade smile

fusion1

Naravnost obožujem takšne malice. Komaj čakam da je čas zanje. Pa naj bo to dopoldan, popoldan ali pozno zvečer. Za ‘prigrizek’ k televiziji. Čeprav različne sestavine rada zlagam takole po plasteh, pa vedno komaj čakam, da na koncu vse skupaj premešam. Da jogurt napoji kašo ter se vse skupaj združi z ravno pravo količino kakava. Koščki papaje vse skupaj prijetno posladkajo, hrustljav kokos in kakavova zrna pa nepričakovano zahrustajo pod zobmi.

Sestavine (za eno osebo):

40g prosene kaše
kakav v prahu
grški jogurt
kokosov čips
suha papaja
kakavova zrna

Recept objavljamo v sodelovanju z blogom cookeatandsmile.wordpress.com/

fusion

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x