Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Presna zebrasta skutina torta z vanilijo in robidnicami

 

Presna zebrasta skutina torta z vanilijo in robidnicami

Sestavine:

Testo:

  • 2 skodelici posušenega nesladkanega nastrganega kokosa
  • 1 1/2 skodelice presnih namočenih in posušenih orehov
  • 1/4 čajne žličke morske soli
  • 3/4 skodelice datljeve kreme ( v blenderju zmešamo 1 skodelico vode, 2 skodelici medjool datljev, ščepec soli in malce limoninega soka)

 

Mešanica za osnovo: (za 4 skodelice)

  • 3 skodelice indijskih oreščkov, namočenih 2+ ur.
  • 1 skodelica presnega mandljevega mleka
  • 3/4skodelice presnega agavinega nektarja
  • 1 žlica svežega limoninega soka
  • 1 žlica vanilijevega ekstrakta
  • 1/4 čajne žličke morske soli

 

Mešanica z vanilijo:

  • 2 skodelici mešanice za osnovo (zgoraj)
  • 1 strok vanilije, samo semena
  • 1/2 skodelice stopljenega kokosovega olja
  • 1 1/2 žlice sončničnega lecitina (v prahu ali tekoči)

 

Mešanica z robidnicami:

  • 2 skodelici mešanice za osnovo (zgoraj)
  • 1 skodelica sirupa iz robidnic (za recept glejte spodaj)zebra
  • 1/2 skodelice stopljenega kokosovega olja
  • 2 žlici presnega agavinega sirupa
  • 1 1/2 žlice sončničnega lecitina (v prahu ali tekoči)

 

Navodila za pripravo:

Testo:

  1. Pekač za torto obložite s papirjem za peko ali plastično folijo.
  2. V multipraktiku združite nastrgan kokos, orehe in sol. Miksajte dokler ne dobite drobtin.
  3. Dodajte datljevo kremo in miksajte dokler se mešanica ne drži skupaj ko jo date med dva prsta. Pazite, da mešanice ne zmiksate preveč, saj lahko postane oljasta.
  4. Testo enakomerno potresite po dnu pekača. Poteptajte ga s čistimi rokami. Lahko pustite testo le na dnu torte, ali pa ga razporedite tudi po robovih. Pekač med pripravljanjem nadeva dajte na stran. .

Nadev:

  1. Zatem, ko namočite indijske oreščke v vodi, jih odcedite in izperite.
  2. V blenderju združite indijske oreščke, mandljevo mleko, agavin sirup, limonin sok, vanilijo in sol. Miksajte, dokler ne dobite kremaste mase. To bo lahko trajalo od 2-5 minut, odvisno od tega, kako močan je vaš blender. Ko je masa kremasta, zvemizebra1te ven 2 skodelice nadeva.
  3. Vanilijeva mešanica:
    • V blenderju združite 2 skodelici mešanice za osnovo, semena vanilije in kokosovo olje. Vse skupaj zmešajte v gladko mešanico in dodajte lecitin. Prelijte mešanico v srednje veliko posodo. Posodo od blenderjaslaknite z vodo.
  4. Mešanica z robidnicami:
    • Preostali dve skodelici mešanice za osnovo, sirup iz robidnic, kokosovo olje in agavin sirup. Mešajte, dokler ne dobite kremaste mase, nato dodajte lecitin. Mešanico prelijte v čisto srednje veliko posodo.

Združite vse skupaj:

  1. Predse postavite testo, obe posodi z mešanicama za nadev in dve posodici za merjenje ki držita ¼ skodelice v vsaki posodi. Začnite najprej z ¼ skodelice mešanice z robidnicami. Postavite jo na sredino pekača s poteptanim testom. Vlijte mešanico na sredino in je ne razmažite ampak pustite, da prosto teče.
  2. Nato zajemite ¼ skodelice mešanice z vanilijo, ter jo vlijte v sredino mešanice iz robidnic, ki je na poteptanem testu.
  3. Menjujte med mešanicama in ponavljajte ta postopek, dokler ne zmanjka mešanic.  Nič ne potresajte posode, s katero nanašate. Pustite gravitaciji, da opravi svoje. Če vam ostane preveč mešanice z robidnico, jo lahko prelijete v kozarčke in postrežete kot sladico.zebra2
  4. Če želite manjše krogce, uporabite le eno žlico nadeva za vsak krog. Sledite slikam.
  5. Na koncu torto prekrijte z plastično folijo in jo postavite v hladilnik čez noč oziroma vsaj  za 6 ur, da se strdi.
  6. Vzemite jo iz hladilnika in jo okrasite. Torta bo v hladilniku zdržala 3-5 dni in v skrinji en mesec. Le poskrbite, da je dobro pokrita.

 

 

 

 

Presen sirup iz robidnic

 

Če uporabljate zamrznjene robidnice:

1 skodelica odtajanih zamrznjenih robidnic
3 razkoščičeni medjool datlji
1 čajna žlička limoninega soka
¾ skodelice soka robidnic (od odtajanih robidnic)zebra4
2 žlici presnega agavinega sirupa ali drugega sladila po potrebi

 

Če imate sveže robidnice:

1 ½ skodelice svežih robidnic
3 razkoščičeni medjool datlji
¼ skodelice vode
1 čajna žlička limoninega soka
2 žlici presnega agavinega sirupa ali drugega sladila po potrebi

Priprava:

V blenderju združite robidnice, datlje, vodo, limonin sok in sladilo. Miksajte okoli 30 sekund, tako da dobite gladko kremasto maso.

Sirup prelijte skozi gazo inz rokami iztisnite preostal sok v manjšo posodo. Ne preskočite tega koraka, saj boste drugače imeli ostanke semen robidnic v sirupu.

Dobljeno tekočino prelijte v kozarec za marmelado in ga dajte v hladilnik. Tam bi moral zdržati vsaj 5-7 dni.

 

Vir: http://nouveauraw.com/raw-recipies/condiments/raw-blackberry-syrup/zebra3

Vir: http://nouveauraw.com/raw-recipies/desserts/raw-vanilla-bean-blackberry-zebra-swirl-cheesecake/

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x