Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Lečin ragu s korenčkovim pirejem

 

Koliko oseb: 2
* od 10. meseca dalje
* z mlečnimi izdelki
* brez glutena
* nemesno
* brez jajclečin ragu

Čas za pripravo: 10 min
Čas kuhanja: 20 min
Celoten čas: 30 min

Sestavine:

  • KROMPIR, 2 večja
  • KORENČEK, 2 večja
  • ZELENA, 1 košček
  • LEČA, črna in rjava, suha, 5 jušnih žlic
  • ČEBULA, 1/2 manjše
  • ČESEN, 1 strok
  • POR, 1 večji kos
  • PIMENT, ščep
  • KUMINA, ščep
  • KORIANDER, ščep
  • MUŠKATNI OREŠČEK, ščep
  • RDEČA PAPRIKA, sušena, ščep
  • PARADIŽNIKOVA MEZGA, 1 jušna žlica
  • PETERŠILJ, 1-2 stebelci
  • OLIVNO OLJE, 1 jušna žlica
  • MLEKO, 2 jušni žlici (otrokom, ki še ne uživajo kravjega mleka, jed pripravimo z materinim, adaptiranom ali pa brez)

 

Priprava

Lečo namočimo čez noč, zjutraj speremo in skuhamo v sveži vodi. Čebulo nasekljamo ter na malo vode podušimo do mehkega, dodamo česen in preostale začimbe. Dodamo na drobno narezan korenček in por. Dušimo nekaj minut, nato pa v posodo vsujemo lečo, primešamo mezgo in nasekljan česen. Dolijemo vodo, da je leča prekrita, premešamo in na majhnem ognju kuhljamo 20 minut. Medtem skuhamo krompir skupaj s preostalim korenčkom in zeleno, odcedimo ter pripravimo pire z malo olivnega olja in mlekom.

Recept objavljamo v sodelovanju http://www.boobeefoodee.si/

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x