Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Presni marcipanovi kolači

 

Marcipanove G-točke

Za marcipan potrebujemo:

  • skodelico mandljev
  • 1/2 skodelice agavinega sirupa
  • skodelico kokosove moke

 

Mandlje po želji namakamo štiri ure, jih olupimo (tukaj pride namakanje prav) in zmeljemo na drobno. Skupaj s kokosovo moko in agavinim sirupom dobro premešamo v mešalniku, tako da dobimo gosto, gladko zmes.

Čokoladni preliv:

  • skodelico kokosovega olja
  • skodelico kakava v prahu
  • 1/4 skodelice agavinega sirupa
  • 1/2 čž muškatnega oreščka

 

Kokosovo olje utekočinimo s pomočjo tople vode, dodamo kakav, agavo in muškatni orešček in ob tem ves čas mešamo.
Priprava:

Na pladenj sprva vlijemo toliko čokolade, da pokrije celotno površino marcipana – odvisno od višine pralin. Naše so bile visoke približno 3 cm, spodnja plast čokolade pa je bila velika približno 20 x 30 cm.

Medtem, ko se spodnja plast čokolade hladi oblikujemo marcipan v kocke. V vsako dodamo eno ali dve goji jagode za dodaten užitek.

Oblikovane marcipanove G-točke postavimo na ohlajeno plast čokolade in vsako posebej prelijemo s preostankom čokolade. Za nekaj časa postavimo v hladilnik, odrežemo odvečno čokolado in se pričnemo sladkati.

Recept objavljamo v sodelovanju s presno.si.

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x