Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Presni mangovo-kokosovi kolački

 

Sestavine (za približno 6 kolačkov)

Testo:mangov kolaček

· 1/2 skodelice mandljeve moke (pol skodelice mandljev zmešajte v prah v blenderju)
· 1/2 skodelice kokosovih mrvic
· 3/4 skodelice datljev (ali suhih sliv)
· 1/8 čajne žličke soli

Mangova plast:

· 1 žlica agar kosmičev
· 6 žlic vroče vode
· 1 1/2 skodelice na koščke nasekljanega manga
· 3 žlice limoninega soka
· 2 žlici agavinega sirupa
· 1 žlica stopljenega kokosovega olja
· 3 žlice stopljenega kokosovega masla

· kokosove mrvice za povrh

Navodila

Združite sestavine za testo v blenderju in dodajajte datlje postopoma, glede na to, kako mehki so. Mešanica bi se morala začeti držati skupaj.

Razdelite mešanico za testo med 6 silikonskih kalupov za mafine. Mešanico poteptajte na dno. Nato kalupe dajte v hladilnik ali zamrzovalno skrinjo, da se mešanica strdi, medtem pa pripravite mangovo plast.

Za mangovo kremo morate agar kosmiče raztopiti v vroči vodi in jih pustiti, da se ohladijo, medtem ko pripravljate druge sestavine. V blenderju mešajte vse preostale sestavine skupaj z agar mešanico, dokler ne dobite gladke mase s kremasto teksturo. Mešanico prilagodite svojemu okusu in zrelosti manga. Za bolj sladek kolaček dodajte več agavinega sirupa, lahko pa dodate tudi več limoninega soka, če vam je kislo bolj všeč.

Razdelite mangovo kremo med kalupe, s katerimi nato trdo potrkajte ob pult, da se znebite zračnih mehurčkov. Za nekaj ur jih postavite v hladilnik, da se popolnoma strdijo, preden jih vzamete iz kalupov. Ko kolačke odstranite iz kalupov, jih postavite v hladilnik ali pustite na sobni temperaturi, da se plast manga zmehča. Pazite, da ne boste predolgo čakali, saj se bo drugače ta plast popolnoma razlezla!

Preden kolačke postrežete, jih po vrhu potresite s kokosovimi mrvicami. Dober tek!

Vir: http://www.rawguru.com/raw-food-recipes/raw-mango-coconut-tartlets.html.html

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x