SESTAVINE:
Testo:
1 skodelica ekoloških surovih mandljev
4 veliki medjool datlji
2 žlici ekološkega kokosovega olja
1/8 čajne žličke vaniljevega ekstrakta
1/8 čajne žličke roza himalajske soli
(Če bi radi preizkusili čokoladno testo, dodajte v maso 2 žlici kakavovega praha)
Nadev:
1,5 lončka ekoloških makadamija oreščkov.
0,5 lončka domačega mandljevega mleka
0,5 lončka ekološkega limetinega soka
6 žlic ekološkega javorjevega sirupa
1 čajna žlička vaniljevega ekstrakta
6 žlic ekološkega kokosovega olja
POSTOPEK:
- Testo:
Dajte vse sestavine za testo v mikser in miksajte, dokler ne postane lepljiva groba zmes.
Zajemite eno ali dve žlici te mase in jo dajte na dno posode za cheesecake (pekač za muffine je zelo primeren). Čvrsto pritisnite navzdol. Postavite v zamrzovalnik, da se strdi, medtem ko pripravljate nadev.
- Nadev:
Dajte vse sestavine za nadev v Vitamix (blender) in miksajte, dokler ni masa gladka in kremasta. Odstranite cheesecake posodo iz zamrzovalnika in nanesite nadev na vrh testa. Vrnite posodo nazaj v zamrzovalnik in jo tam pustite približno 2 – 3 ure oziroma dokler ni sladica trda in čvrsta.
- Zadnji detajli:
Ko se sladica strdi, jo postavite v sobno temperaturo za 5 – 10 minut, da se nekoliko odtali, vendar ne predolgo, saj bo drugače postala premehka. Vrhove sladice okrasimo z doma narejeno kokosovo kremo, mletimi orehi, naribanim kokosom, limonino lupino ali koščkom limete.
PRIPRAVA DOMAČE KOKOSOVE KREME:
Sestavine:
- 1 lonec ekološkega polnomastnega kokosovega mleka (nesladkano)
- 1 ali 2 žlički ekološkega vaniljevega ekstrakta
- 1 ali 2 žlički ekoloških presnih kokosovih kristalov (ali drugo sladilo po vaši izbiri)
Postopek:
Kokosovo mleko dajte v hladilnik čez noč. Ko odstranite posodo, bo na vrhu plast debele smetane in kokosova voda na dnu. Zajemite gosto kremo in jo dajte v električni mikser in jo temeljito zmiksajte. Dodajte ekstrakt vanilje in sladilo po vaši izbiri. S stepanjem nadaljujte še približno minuto. Uporabite jo kot dodatek za na sadje, kosmiče, palačinke, sladice itd.
Hranite jo v steklenem kozarcu v hladilniku.
Vir: http://thehealthyfamilyandhome.com/raw-vegan-key-lime-cheesecake-with-coconut-cream-topping/