Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Presne veganske čokoladice z arašidi

 

coko arasidi

To poslastico hranite v skrinji, da ohrani svojo čudovito hrustljavo teksturo.

 

Sestavine (za približno 7 čokoladic)

1 1/2 skodelice sušenih belih murv (180g)
3/4 skodelice presnih arašidov
1/8 čajne žličke fine morske soli (ne izpustite te sestavine, saj poskrbi za bolj izrazit okus)
2 žlici presnega agavinega nektarja (42g) (lahko uporabite tudi kokosov nektar)
1/2 čajne žličke vanilijevega ekstrakta

Plast čokolade
Stopite 140g svoje najljubše presne čokolade ali pa naredite svojo:
1/2 skodelice stopljenega kokosovega masla
1/2 skodelice presnega kakava v prahu
3-4 žlice agave ali sladila po vaši izbiri

Navodila:

1) Obložite 22x5cm velik pladenj s papirjem za peko tako, da ta malce visi čez robove, da ga boste kasneje zlahka odstranili.
2) V blender dajte murve, arašide in sol ter nekajkrat rahlo zmiksajte, da dobite drobtinasto zmes. Ne miksajte preveč, saj nočete dobiti kaše, le drobtinasto teksturo.
3) dodajte agavo in vanilijo.  Ponovno nekajkrat narahlo zmiksajte, dokler ne dobite večjih sprijetih grud. Pazite, da ne naredite »masla«. Če se zmes ne sprijema v grude, ko jo stisnete s prsti, dodajte še malo agave. Sprijemanje v grude je zelo pomembno, saj bo dalo čokoladicam trdnost in jih držalo skupaj.
4) Vlijte maso v pripravljen pladenj in jo enakomerno razporedite, bodite pozorni tudi na robove pladnja. Plast pokrijte s papirjem za peko in močno potisnite navzdol.
5) Nežno stopite čokolado po vaši izbiri in jo enakomerno razporedite po masi.
6) Pladenj postavite v skrinjo za 30 minut - 1 ure, da se strdi.
7) Odstranite pladenj iz pečice in zelo previdno z ostrim nožem razrežite sladico v 7 čokoladic. Če jih je težko razrezati, jih pustite 5 minut, da se malce odtalijo. Pazite, da jih ne boste preveč časa pustili na sobni temperaturi, saj bodo postale preveč mehke. Vsako čokoladico posebej ovijte v plastično folijo. Hranite jih v zamrzovalniku, da bodo ostale hrustljave in okusne. Če jih v zamrzovalniku pustite čez noč, bodo postale še trdnejše. Lahko jih hranite tudi v hladilniku, da ne bodo več tako hrustljave.

 

Dodatni nasveti

Agavin in kokosov nektar najbolje ustrezata receptu, odsvetujemo uporabo javorjevega sirupa, saj ni tako gost in lepljiv.

 

Vir: http://thevegan8.com/2014/03/31/the-first-ever-raw-vegan-butterfinger-candy-bar/

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x