Testo:
· 1 skodelica dehidriranih orehov
· 1/2 skodelice dehidriranih lešnikov
· 1/3 skodelice dehidriranih presnih arašidov
· 4 razkoščičenih medjool datljev
Karamelasti nadev:
· 8 razkoščičenih medjool datljev
· 3 žlice presnega arašidovega masla
· 1 žlica kokosovega olja
· 1 ščepec soli
· 1 čajna žlička vanilje v prahu
· 1/2–3/4 dehidriranih arašidov (oluščenih!)
Čokoladni nadev:
· 1 avokado
· 1 žlica kokosovega olja
· 4 žlice medu ali javorjevega sirupa
· 4 žlice kakava v prahu
Navodila
Priprava testa:
1. V blenderju dobro zmešajte orehe, lešnike in arašide. Dodajte datlje in mešajte, dokler se mešanica ne drži skupaj, ko jo stisnete (lahko dodate tudi nekaj vode, v kateri so bili datlji namočeni).
2. Mešanico nato poteptajte na dno pekača, ki ste ga obdali s papirjem za peko. Pekač dajte na stran.
Priprava karamelastega nadeva:
1. Datlje namočite za 10–15 minut.
2. Na pari segrejte kokosovo olje.
3. Združite vse sestavine v blenderju in dodajte nekaj vode, v kateri so bili namočeni datlji. Mešajte, dokler ne dobite dobro premešane gladke mase. Naj bo masa čim bolj kremasta.
4. Kremo prelijte čez testo, jo enakomerno razporedite, nato pa pekač postavite v hladilnik.
Priprava čokoladnega nadeva:
1. Na pari segrejte kokosovo olje.
2. V blenderju zmešajte avokado, med, kokosovo olje in kakav v prahu, da dobite gladko maso.
Pekač vzemite iz hladilnika. Testo vzemite iz pekača in ga razrežite na manjše tablice (8 cm x 2 cm). Karamelasti nadev posujte z arašidi, nato pa tablice popolnoma prekrijte s čokoladnim nadevom. Postavite jih v hladilnik za več ur ali čez noč, da se strdijo. Dober tek!
Vir: http://www.rawfoodrecipes.com/recipes/raw-snickers-bar.html