Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Presna veganska pica (malo maščob, brez olja in soli)

 

Presna veganska pica

Sestavine

Testo:
3 bučke
2 paradižnika
sok 1/2 limone
1/2 čebule
1 strok česna
2 datlja
2 papriki
1/4 skodelice orehov

Omaka:
1/2 skodelice na soncu posušenih paradižnikov
1/2 skodelice nasekljanih bučk
sok 1/2 limone
pest sveže bazilike
1 datelj
1 strok česna

Nadev:
2 paradižnika
2 skodelici gob
1 paprika
1 čajna žlička jabolčnega kisa

 

Postopek

Pripravite rezance iz bučk s spiralnim rezalnikom ali pa jih naribajte na strgalniku. Pustite jih v posodi za kasneje. Preostale sestavine v blenderju mešajte, dokler ne dobite gladke mase. Vmešajte jo v rezance. Zdaj bi morali pred sabo imeti posodo z rezanci v veliko omake. To enakomerno na debelo razporedite v velik krog na pladnju dehidratorja in dehidrirajte pri 45 °C šest ur oziroma dokler ne postane krog voljen. Obrnite ga in ponovite proces.

Opomba: lahko uporabite tudi pečico, segreto na najnižjo temperaturo, če nimate dehidratorja. Pogosto preverjajte stanje testa med dehidracijo.

Za pripravo omake vse sestavine dajte v blender in jih mešajte do gladke mase. Razmažite jo po dehidriranem testu.

Ko pripravljate nadev, vso zelenjavo narežite na tanke rezine in jo nato premažite z jabolčnim kisom. Za 40 minut oziroma dokler se ne zmehča, zelenjavo postavite nekam na toplo (v dehidrator ali pečico). Pico lepo nadevajte in nato z užitkom zagrizite vanjo! Lahko dodate tudi presni veganski sir, avokado ali konopljina semena.

 

Vir: http://www.thisrawsomeveganlife.com/2014/04/ultimate-raw-vegan-pizza-low-fat-oil.html#.U263UfmSwQ1

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x