Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Presna veganska lazanja

 

Brez oreščkov!Presna veganska lazanja

 

Sestavine (za 2 osebi)

Lističi za lazanjo:
1 bučka

Za »sir« s špinačo in gobami
1/4 avokada
1/2 skodelice
1 - 2 žlice prehranskega kvasa (po želji)
1 - 2 pesti špinače
dovolj vode, da dobite kremasto zmes (okoli 2 žlici)

Za zeliščno paradižnikovo omako
1 skodelica na soncu sušenih paradižnikov, namočenih za vsaj 8 ur ali čez noč
1/4 čajne žličke zelišč po okusu
dovolj vode, da se dobro zmeša (Približno 2 - 3 žlice)

Dodatni sloji (po želji):
Na rezine narezane gobe
Špinača
Rezine paradižnika

 

Postopek

Lističi za lazanjo

Olupite bučko in jo nato nasekljajte na zelo tanke kolobarje. Naj bodo ti približno tako debeli, kot so navadni lističi za lazanjo.

»Sir« s špinačo in gobami

Avokado, gobe in (po želji) prehranski kvas dajte v blender, dodajte še 1 žlico vode in vse skupaj miksajte, dokler ne dobite gladke, kremaste mase. Po želji lahko vmes postopoma dodajate vodo. Nastala zmes bo sicer ne ravno lepe rjave barve, a na srečo to lahko popravi špinača. Dodajte 1 pest špinače v blender in spet mešajte. Če se vam dobljena zmes ne bo zdela dovolj zelena, dodajte še pest ali dve. Špinače nikoli ni preveč!

Zeliščna paradižnikova omaka

Omako je veliko lažje pripraviti, če so bili na soncu sušeni paradižniki prej namočeni, tako da 8 ur preden se lotite priprave lazanje, dajte paradižnike v posodo, zalijte jih z vodo in jih nato pustite, da se namakajo. Za pripravo omake preprosto dajte paradižnike in zelišča v blender (tega vam pred tem ni potrebno oplakniti) skupaj z 2 žlicama vode. Vse skupaj miksajte, dokler ne dobite gladke mase. Dodajte več vode, če se vam to zdi potrebno.

Priprava plasti:

Zdaj je čas, da lazanjo sestavimo. Plasti si lahko sledijo kakor želite, lahko pa upoštevate tudi naš predlog: Plast bučk (lahko jih razporedite tudi bolj na gosto ali bolj na debelo), listi špinače, paradižnikova omaka, nasekljane gobe, špinača in »sir«. Nato zaporedje ponovite še enkrat.  Plasti lahko razporedite tako, kakor želite, lahko tudi dodate še več plasti, recimo rezine paradižnika.  Če vam po pripravi lazanje ostane kaj »sira«, ga lahko namažete na kruh, ali vanj namakate kakšen prigrizek. Dober tek!

 

Vir: http://www.naturallymeghan.com/2014/06/raw-vegan-lasagne-nut-free.html

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x