Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Presna sladoledna čokoladna torta z arašidovim maslom

 

Ta recept je presen in veganski.

Presna sladoledna čokoladna torta z arašidovim maslom

Sestavine

Za pripravo testa

  • 1 skodelica dateljnov
  • ½ skodelice konopljinih semen
  • 1/3 skodelice celih lanenih semen
  • 3 žlice kakava v prahu

 

Za pripravo nadeva

  • 3 zmrznjene banane
  • 1 skodelica dateljnov
  • 2 skodelici indijskih oreščkov
  • 2 žlici kokosovega olja
  • 1 ¼ skodelice vode ali veganskega mleka
  •  ¼ skodelice kakava v prahu
  •  2 žlici oreščkovega masla (izberite tistega, ki vam je všeč, v tem receptu smo uporabili arašidovo maslo)

 

Po želji

  • Presna čokoladna polivka
  • Najljubše oreščkovo maslo

 

Priprava

  1.      Za pripravo testa: Pulzirajte konopljina semena in laneno seme ter kakav v vašem multipraktiku, tako da dobite grobo moko. Dodajte še dateljne in miksajte, dokler ne dobite lepljive mase. S to maso obložite dno in stranice pekača za torto. Pekač postavite v hladilnik.
  2.      Za pripravo nadeva: Zmešajte vse sestavine, tako da dobite gladko maso. Med tem dodajajte vodo ali vegansko mleko, da je masa bolj kremasta. Dobljeno maso enakomerno razporedite po testu, vmes občasno vmešajte še nekaj oreščkovega masla in čokoladne polivke (po želji, a zelo priporočljivo). Vse skupaj dajte v hladilnik čez noč oziroma dokler ne zamrzne in se strdi. Preden torto postrežete, pustite, da se malce odtaja, tako da bo imela lepo, kremasto teksturo. Dober tek!

 

Vir: http://www.onegreenplanet.org/vegan-recipe/deep-dish-chocolate-peanut-butter-ice-cream-cake/

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x