Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Presna desertna »pica« s čokolado in jagodami

 

Sestavine

Testo:

  •     1 skodelica razkoščičenih in nasekljanih medjool datljev
  •     1/2 skodelice presnih mandljev
  •     1/2 skodelice ovsenih kosmičev
  •     2 žlici presnega kakava v prahu
  •     1/2 žlice kokosovega olja v trdnem stanju + še malo za namastitev posode
  •     1/2 čajne žličke čistega vaniljevega ekstrakta
  •     dober ščepec kosher soli
  •     1/2 skodelice čipsa iz temne čokolade

 

Kremasta omaka iz indijskih oreščkov:

  •     1 skodelica presnih indijskih oreščkov, namočenih za vsaj 2–4 ure, odcejanih in spranih z vodo
  •     1/2 skodelice vode
  •     2 čajni žlički sveže iztisnjenega limoninega soka
  •     2 žlici agavinega sirupa
  •     ščepec soli

pica

Čokoladni preliv:

  •     2 žlici kokosovega olja v tekočem stanju
  •     1 čajna žlička agavinega sirupa
  •     2 žlici kakava v prahu
  •     1/4 čajne žličke čistega vaniljevega ekstrakta

 

Nadev:

  •     1 1/2 skodelice nasekljanih jagod

 

Navodila

 

Priprava testa:

  1.   Rahlo namastite dno in robove posode s kokosovim oljem.
  2.   Datlje, mandlje in ovsene kosmiče dajte v blender. Mešajte 1–2 minuti, da se sestavine dobro premešajo in med koščki ni večjih razlik. Dodajte kakav v prahu, kokosovo olje, vaniljev ekstrakt in sol, nato ponovno mešajte, da se vse dobro premeša.
  3.   Prelijte mešanico v namaščeno posodo in jo nežno pritisnite ob dno. Začnite v sredini in se pomikajte proti robovom. Pazite, da bo testo po dnu enakomerno razporejeno, nato pa ga nanesite tudi po robovih posode, da naredite »skorjo«. Dajte posodo na stran.

Priprava kreme iz indijskih oreščkov:

 

  1. V blenderju zmešajte indijske oreščke, vodo, limonin sok, agavin sirup in sol. Mešajte približno 3–5 minut, dokler ne dobite gladke mešanice.
  2. Nato dobljeno kremo vlijte na sredino že pripravljenega testa in jo nežno razporedite proti robovom, a pustite približno 2,5 cm testa nepokritega, da ta predstavlja »skorjo« pice. Posodo prekrijte s plastično folijo in jo dajte v skrinjo za vsaj 4 ure ali čez noč.

 

Priprava čokoladnega preliva:

 

  1. V majhni posodi zmešajte stopljeno kokosovo olje, agavin sirup, kakav v prahu in vaniljo. Dajte mešanico za nekaj časa nekam na toplo – ne dajajte je v hladilnik, saj se bo strdila!

 

Nadevajte pico:

  1. Dajte posodo s testom in kremo iz skrinje 10 minut pred tem, preden želite začeti z okraševanjem pice. Tako se bo testo malce odtalilo in ga boste lažje vzeli iz posode. Odstranite pico iz posode in jo preložite na pladenj za serviranje. Razporedite jagode po testu tako, da začnete pri zunanjem robu kreme iz indijskih oreščkov in se v krogu postopoma bližate sredini, jagode pa naj se pri tem malce prekrivajo. Če vam ostane še kaj jagod, jih preprosto nežno vstavite v morebitne luknje.
  2. Po jagodah pokapajte čokoladni preliv, pico razrežite na kose in nemudoma postrezite. Lahko jo daste tudi v hladilnik za 2 uri, preden jo postrežete.

 

Opombe

Čas priprave vključuje 4 ure za zamrznitev testa in namakanje indijskih oreščkov.

Če nimate take posode za torto, da lahko rob odstranite, enostavno pred nanosom testa posodo obdajte s papirjem za peko, da boste pico kasneje zlahka vzeli iz posode.

 

Vir: http://ohmyveggies.com/raw-strawberry-chocolate-dessert-pizza/

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x