Za limonino glazuro iz indijskih oreščkov
- 1 ½ skodelice indijskih oreščkov
- Sok 1 limone
- 2 žlici tekočega kokosovega olja
- 2 žlici kokosovega nektarja
- 1 čajna žlička vanilije v prahu
- Voda, po potrebi
Za korenčkovo torto
- 3 veliki korenčki, olupljeni in sesekljani na manjše kose
- 1 1/2 skodelice ovsenih kosmičev
- 2 skodelice dateljnov
- 1/2 skodelice posušenega kokosa
- 1 čajna žlička cimeta
- 1/2 čajne žličke muškatnega oreščka
Navodila za pripravo
- Za pripravo glazure: V blenderju skupaj zmešajte vse sestavine, dokler ne dobite gladke mase. Med tem dodajajte vodo, če je to potrebno. Mešanico poskusite – mmmm, je dobro, ha? Postavite jo v hladilnik.
- Za pripravo torte: V multipraktiku zmiksajte ovsene kosmiče v moko, nato dodajte še preostale sestavine in use skupaj miksajte, dokler se ne drži skupaj.
- Vse skupaj sestavite: Pol mase za torto steptajte na dno manjšega pekača za torto (tistega, ki se ga da odpreti). To plast nato vzemite iz pekača in jo prestavite na krožnik. Postavite ga v hladilnik, tako da se strdi. Enako naredite tudi z drugo polovico mase za torto. Ko sta obe plasti strjeni, na spodnjo plast nanesite 1/3 glazure. To plast dajte v hladilnik, da se tudi plast glazure strdi. Nato nanjo položite drugo plast torte in celotno torto premažite z glazuro. Priporočljivo je, da torto čez noč pustite v hladilniku, preden jo načnete.
Vir: http://www.onegreenplanet.org/vegan-recipe/carrot-cake-with-creamy-cashew-lemon-frosting