Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Čokoladna torta s pomarančo

 

(Skoraj) presna! Čokoladna torta s pomarančo

 

Testo
150g mandljev (lahko jih popražite za bolj izrazit okus)
3 žlice kokosovega olja
1 žlica tahinija ali maslo iz drugih oreščkov
1 žlica sladila (lahko uporabite rjav sladkor, javorjev sirup ali med)

Nadev
200g indijskih oreščkov, namočenih 2-3 ure ali čez noč
150g medjool datljev, namočenih 1-2 uri
150g veganske temne čokolade
1 žlica pomarančne lupinice

Glazura
100g veganske temne čokolade
3 žlice sojinega ali mandljevega mleka

 

Postopek

Začnite s testom: Notranjost 20x20cm velike posode odenite v papir za peko.  Rahlo zmiksajte mandlje v blenderju, dokler ne bodo zmleti v zdrob. Dodajte kokosovo olje, tahini in sladilo po vaši izbiri. Zmešajte s prsti, dokler se ne začne sprijemati. Poteptajte maso na dno posode in jo dajte v hladilnik, ko se ukvarjate s preostalimi plastmi.

Za pripravo nadeva stopite čokolado na pari. Nato jo preložite v blender skupaj s preostalimi sestavinami. Miksajte, dokler ni masa gladka in podobna mousseju. Nadev enakomerno razmažite na vrh testa in postavite posodo nazaj v hladilnik za vsaj 1 uro.

V tem času pripravite glazuro tako, da na pari skupaj stopite čokolado in sojino mleko. Stepajte maso dokler ni gladka, nato pa jo postavite v hladilnik dokler preostanek torte ni pripravljen. Ko je vse pripravljeno, obrnite torto in testo iz posode na krožnik ter glazuro prelijte po vrhu. Narežite in postrezite z nasmeškom.

 

Vir: http://halffulltravel.blogspot.com/2014/03/almost-raw-chocolate-orange-torte.html

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x