Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Presna čoko metina torta

 

SestavinePresna čoko metina torta

Osnova

  • 200 g indijskih oreščkov
  • 50 g kakavovega masla
  • 5 jž kakava
  • ščepec soli

 

Metin nadev

  • 200 g indijskih oreščkov
  • 200 g kokosove moke
  • 4 jž kokosovega olja
  • 2 dl vode
  • 4 jž agavinega sirupa
  • 40 g (dve pesti) sveže mete
  • 1 čž spiruline v prahu
  • 1 čž vanilije v prahu
  • drobljena kakavova zrna za okras

 

Priprava

Osnovo pripravimo tako, da indijske oreščke sprva zmenjemo v fino moko. Dodamo stopljeno kakavovo maslo (uporabimo lahko tudi kokosovo), kakav in sol. Dobro premešamo in razporedimo po tortnem modelu. Količine v receptu so prilagojene modelu premera 20 cm.

Indijske oreščke za nadev predhodno namakamo nekaj ur. V mešalniku jih dobro premešamo skupaj s kokosovo moko, kokosovim oljem, listi sveže mete, vodo, agavinim sirupom (uporabimo lahko tudi stevio ali druga sladila) in vanilijo. Za bolj intenzivno zeleno barvo dodamo čajno žličko spiruline v prahu. Namesto spiruline lahko uporabimo tudi špinačo, blitvo, ali matcha čaj.

 

Okrasimo z drobljenim kakavom in postavimo v hladilnik za nekaj ur.

Dober tek!

Recept objavljamo v sodelovanju s presno.si

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x