Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Veganski energijski piškoti iz kvinoje

 

Veganski energijski piškoti iz kvinoje

Sestavine

  •        pol skodelice oprane ekokvinoje (zadostuje za skodelico in pol kuhane)
  •        1 žlica mletega lanenega semena iz ekološke pridelave
  •        3 žlice mandljevega napitka iz ekološke pridelave ali vode
  •        četrtina skodelice kokosove maščobe, segrete na sobno temperaturo (dovolj mehke za stepanje)
  •        pol skodelice veganskega kremnega sira (po možnosti z okusom jagode)
  •        četrtina skodelice ekološkega kokosovega sladkorja
  •        pol skodelice koruznega ekozdroba
  •        pol skodelice ovsenih ekokosmičev
  •        četrtina skodelice grenkega ekokakava (po želji)
  •        četrtina skodelice oluščenih ekopistacij
  •        lupinica 1 ekolimone

 

Navodila

  1.     Pečico predhodno segrejte na 200 °C. Pekač obložite s papirjem za peko in ga rahlo namastite.
  2.     V srednje veliki kozici zavrite vodo. Dodajte ščepec soli in kvinojo. Zmanjšajte temperaturo in kuhajte 8–9 minut, dokler ni kvinoja mehka, a ne kašasta. Dobro odcedite in pustite, da se ohladi.
  3.     V vmesnem času v majhni posodici zmešajte mleta lanena semena in mandljevo mleko ali vodo.
  4.     V veliki skledi z ročnim mešalnikom stepite zmehčano kokosovo maščobo in veganski kremni sir. Po 2 do 3 minutah dodajte kokosov sladkor in stepajte še nadaljnjih 6 do 7 minut, dokler ni zmes kremasta in rahlo puhasta. Dodajte mešanico lanenih semen in mandljevega mleka ter stepajte še minuto.
  5.     V drugi skledi zmešajte kuhano kvinojo, koruzni zdrob, ovsene kosmiče, kakav v prahu in limonino lupinico.
  6.     Dodajte predhodno pripravljeno kremno mešanico in oluščene pistacije. Rahlo mešajte z lopatico ali leseno kuhalnico, dokler sestavine niso dobro spojene.
  7.     Oblikujte piškote in jih polagajte na pekač, obložen s papirjem za peko. Piškote nato pecite 10–12 minut pri temperaturi 200 °C.

 

VIR: http://mayihavethatrecipe.com/2013/03/13/good-enough-for-breakfast-power-cookies-vegan/

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x