Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Pirin kruh brez kvasa pri antikandidni dieti

 

Potrebujemo:pirin_kruh_brez_kvasa

  • 450 g bio polnozrnate pirine moke
  • 2 čajni žlički sode bikarbone ali pecilnega praška
  • 300 ml tekočega jogurta ali riževega mleka (pri laktozni intoleranci)
  • 150 ml radenske
  • sol, oljčno olje
  • in po želji 2 jedilni žlici mešanice semen (bučna, sončnična, lanena, sezam)

Količina ustreza 2 malima štrucama ali eni veliki.

 

Priprava:

Pečico segrejemo na 200° C.

Zmešamo moko in sredstvo za vzhajanje ter dodamo jogurt (riževo mleko) razredčen z radensko, sol, oljčno olje.

Zmes oblikujemo z 2 žlicama moke, ki smo jih prihranili od 450 g moke v 2 mali ali 1 veliko štruco. Gnetenje ni potrebno.

Damo v pekač, obložen s peki papirjem in pečemo 30 minut pri 200° C, znižamo temperaturo na 180° C ter pečemo še 20 minut.

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x