Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Cvetlične palačinke

 

Potrebuješ: 

  • 145 g riževe moke (Doves Farm, mešanica bele in rjave riževe moke je najboljša)
  • 100 ml rastlinskega napitka (moj najljubši je riževo mandljev napitek Isola)
  • 75 ml radenske
  • 2 jajci
  • pol čajne žličke pecilnega praška oz. vinskega kamna
  • ščepec soli
  • 1  JŽ mletega sladkorja (ksilitola oz. brezovega sladkorja)
  • 1 JŽ stopljenega kokosovega olja
  • večja pest bezgovih cvetov
  • večja pest akacijevih cvetov

+kokosovo olje za peko

Postopek:

Bezgove cvetove nareži na ne več kot centimeter dolge palčke, tako da ne uporabiš srednje vejice. Iz vejice akacijevega cveta odtrgaj majhne cvetke.

V skledi zmešaj suhe sestavine: moko, pecilni prašek in sol. Loči rumenjake in beljake. Rumenjake premešaj s saldkorjem, beljake pa stepi v čvrt sneg.

Suhe sestavine dodaj rumenjakom, prilij mleko, radensko in olje ter z metlico dobro zmešaj. Nato počasi vmešaj še beljake. Zmesi dodaj natrgane cvetove bezga in akacije. Več kot jih bo, bolje bo. Rahlo premešaj.

Ponev segrej na srednjo temperaturo. Vanjo kani nekaj olja in dodaj zajemalko goste cvetlične zmesi. Po vrhu potresi še nekaj cvetov in ko se spodnja stran palačinke zapeče, jo s pomočjo ravne lopatice obrni in popeci še na drugi strani. Pečene palačinke potresi z mletim brezovim sladkorjem.

Recept objavljamo v sodelovanju z blogom Cook Eat and Smile.

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x