Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Ajdove palačinke z mandljevo moko, borovničevo – čokoladnim nadevom, mandlji in drobljenimi kakavovimi zrni

kalcek

Mandljeva moka je okusna in zdrava. Pravzaprav gre za fino mlete mandlje, za katere pa vsi vemo, da so zelo dobri tudi za telo. V njih je ogromno vitamina E in vitaminov B skupine, hkrati pa so bogat vir železa, kalija, magnezija ter antioksidantov.

ajdove placinke 2

Za 4 palačinke potrebujemo:

* 60 g ajdove moke
* 15 g mandljeve moke
* ščep soli
* ščepec sode bikarbone
* čajno žličko vinskega kamna
* 2 jajci
* riževo mleko
* čajno žličko kokosovega olja

Za nadev:
* doma narejen čokoladni namaz oziroma preliv
* sveže borovnice

Okras:
* nasekljani mandlji
* sveže borovnice
* zdrobljena kakavova zrna
* domač čokoladni preliv

 

Postopek:

Moko sem presejala in jo zmešala z ostalimi suhimi sestavnami. Jajca sem z vilico razžvrkljala, nato pa jim dodala suhe sestavine. Dolila sem malo riževega mleka in vse skupaj zmiksala z električnim mešalnikom. Maso sem pustila pučivati približno 15 minut oziroma toliko časa, da sem pripravila ostale dobrote za v in na palačinke smile

Nasekljala sem nekaj čez noč namočenih in olupljenih mandljev, pripravila surova zdrobljena kakavova zrna in čokoladni namaz. Ker je v hiši ponoči precej hladno, se namaz zaradi kokosovega olja strdi, zato sem lonček z njim rahlo pogrela v plitki posodi z vodo. Večino borovnic (ki sem jih čez noč odtalila – uporabila sem namreč zamrznjene) sem z vilico rahlo pretlačila, nekaj pa sem jih pustila za okras.

Pred peko sem v testo zamešala nekaj stopljene kokosove maščobe, prav tako pa sem na njej palačinke tudi spekla. Tokrat so nekoliko temnejše. Ugotavljam ali je to zaradi mandljeve moke ali pa sem jih na vročini pustila malce dlje kot po navadi smile Bo treba ponoviti, da se prepričam wink

Ker so palačinke malo debelejše od običajnih jih nisem mogla lepo zviti. Zato sem naložila eno nad drugo. Prvo palačinko sem premazala najprej z pretlačinimi borovnicami, nato pa jih prelila s čokoladnim namazom. Sledila je še ena palačinka, ki sem jo potresla z mandlji in kakavovimi zrni, prelila še z malo čokoladniega preliva in okrasila z nekaj svežimi borovnicami.

ajdove placinke 4 ajdove placinke 5 ajdove placinke 6

 

Recept objavljamo v sodelovanju z blogom http://cookeatandsmile.wordpress.com/

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x