Količine po želji… To je lahko zajtrk (za eno osebo)
Sestavine:
- 3 jajca
- 6 špargljev
- 4 polovičke na soncu sušenega paradižnika*
- pest kopriv
- 45 g feta sira
- polovica manjšega avokada
- sveže mlet črni poper
- dve vejici nasekljanega drobnjaka
*uporabila sem sušen paradižnik iz Kalčka. Sicer ni slovenski proizvod, ampak paradižnik je naravnost božanski. Sočen in res polnega okusa. Lahko uporabiš tudi v olju vložene suhe paradižnike, če pa imaš takšne, ki so zgolj sušeni in brez dodatka olja in če se ti zdijo presuhi, jih pred uporabo za nekaj minut namoči v topli vodi.
Postopek:
Na žlici olja rahlo prepražiš drobno narezane šparglje (vršičke prihraniš za konec).
V skledici razžvrkljaš jajca z žlico jogurta. Paradižnike narežeš na manjše koščke, avokado na kockice, drobnjak pa na drobno sesekljaš.
Špargljem dodaš koprive in vmešana jajca. pečeš jih na nizki temperaturi. Ko rahlo zakrknejo na omleto nadrobiš skoraj vso feto ter dodaš vršičke špargljev in nekaj avokada. Pokriješ s pokrovko, da se jajca zapečejo še zgoraj.
Pred postrežbo omleto potreseš še z nekaj fete, preostankom avokada in nasekljanim drobnjakom. Začinim z mletim poprom. *
Omleto pokapljaš z odlčnim ekološkim oljčnim oljem ter ponudiš s polnozrnatim kruhom.
* ker so navadno suhi paradižniki precej slani, slana pa je tudi feta, soli nisem uporabila. Po potrebi omleto soli na koncu.
Recept objavljamo v sodelovanju z Cook Eat And Smile.