Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Omaka iz sedmih plasti

 

Najboljša na svetu!
Omaka iz sedmih plasti

Sestavine:

  • 425g zmečkanega in prepečenega fižola
  • 1/2 čajne žličke koriandra
  • 1/2 čajne žličke kajenskega popra
  • 1/2 čajne žličke kumine
  • 1 avokado
  • 1 limeta (sok)
  • Ščepec soli
  • 2/3 skodelice indijskih oreščkov
  • 1/2 skodelice vode
  • 1 čajna žlička jabolčnega kisa
  • 1 skodelica nasekljane zelene solate
  • 1/4 skodelice prehranskega kvasa
  • 3 paradižniki roma
  • 3 zelene čebule
  • 1/4 skodelice koriandra
  • 1/4 skodelice nasekljanih oliv (po želji)

 

Priprava:

Prva plast: Zmečkani in prepečeni fižol

V posodi zmešajte prepečen fižol z začimbami (kumina, kajenski poper in koriander) Lahko uporabite fižol sam zase, a ta kombinacija doda veliko okusa za skoraj nič truda.  To plast nato z žlico prenesite v posodo, v kateri boste jed postregli. Najbolj primerna je steklena posoda, da so plasti lepo vidne.

Druga plast: Guacamole

V posodi z vilico zmečkajte avokado, limetin sok in sol, nato zmes na debelo namažite čez že pripravljeno plast fižola.

Tretja plast: Smetana iz indijskih oreščkov

Kisla smetana iz indijskih oreščkov je najokusnejši del tega recepta. Je izjemno kremasta in ima rahel priokus jabolčnega kisa. Združite indijske oreščke, jabolčni kis in vodo (začnite z 1/3 skodelice) in jih miksajte, dokler ne dobite gladke mase. Če imate Vitamix, bo to popolnoma enostavno. Če je vaš blender manj zmogljiv, je indijske oreščke dobro najprej za nekaj ur namočiti, da se zmehčajo. Nadaljujte z dodajanjem ravno dovolj vode, da na koncu spominja na kislo smetano, a je bolj gosta. To nanesite po guacamole za tretjo plast.

Četrta plast: Solata

Ta je izjemno komplicirana...ste pripravljeni? Nasekljajte solato na majhne koščke ter jo posujte na vrh smetane iz indijskih oreščkov. Uf. To pa je bilo naporno.

Peta plast Prehranski kvas

Če ste vegetarijanec, zagotovo uživate veliko prehranskega kvasa. To je deaktiviran kvas, ki priskrbi zelo poseben in sirast okus. Vmešajte ga med solato nad plastjo smetane iz indijskih oreščkov.

Šesta plast Paradižniki

Vzemite približno 3 roma paradižnike, odstranite semena in jih narežite na precej majhne koščke. Enakomerno jih razporedite po solati in kvasu, da ustvarite šesto plast.

Sedma plast: Okrasje

To je plast, v katero je združenih več plasti. Sem spadajo dodatne sestavine, ki dodajo svoje posebne priokuse, a niso plast same zase. Na to plast lahko dodate karkoli, priporočljiva sta koriander in zelena čebula. Olive so tudi odličen dodatek.

Jed lahko servirate pri sobni temperaturi, a še boljša bo, če jo boste najprej dali v hladilnik za eno uro. K takšnim omakam navadno sodi tortilja čips, a bolj zdravo je, če omako nanesete na koruzne tortilje.

 

 

Vir: http://www.oneingredientchef.com/7-layer-dip/

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x