Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Domača veganska nutella

 

Veganska nutella

Zadostuje za 1 1/4 skodelice

 

Sestavine

  • 2 skodelici namočenih in dehidriranih lešnikov
  • 1/4 skodelice presnega kakava ali kakava v prahu
  • olje z neutralnim ali neizrazitim okusom (recimo kokosovo olje)
  • 1/2 skodelice nesladkanega mandljevega mleka ali kokosovega mleka
  • 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
  • 1/2 skodelice kokosovega sladkorja ali drugega kristalnega sladkorja
  • 1/4 čajne žličke fine morske soli

 

Postopek

  1. Zgrejte pečico na 160°C. Po namakanju in dehidriranju lešnike v enem sloju enakomerno razporedite po papirju za peko. Pražite lešnike za 10-15 minut in jih spremljajte zelo pozorno, da se ne zažgejo. Ko so pripravljeni, bo njihova povrhnjica temnejša in veliko sejih bo odprlo.
  1. Lešnike nasujte na sredino čiste vlažne kuhinjske krpe. Zapognite jo z vseh strani in možno drgnite oreščke, da njihove povrhnjice popustijo. Oreščke brez povrhnjic vzemite iz kuhinjske krpe in jih postavite v posodo blenderja. Nadaljujte z drgnjenjem preostalih lešnikov, dokler niso vsi brez povrhnjice. Vedno bo nekaj takih, ki se jih bo povrhnjica še držala. To je poponoma vredu.
  1. Dodajte vse lešnike v blender. Zmiksajte v fin prah (2-10 minut), dodajte olje. Nadaljujte z miksanjem, dokler zmes ne postane gladka in kremasta, vmes z žlico postrgajte robove posode. Morda bo trajalo 15-20 minut, da bo masa popolnoma kremasta. To je odvisno od velikosti in moči vašega blenderja, ter od količine oreščkov.

nutela

  1. Po 15-20 minutah miksanja, ko je lešnikovo maslo pripravljeno, lahko počasi dodate preostale sestavine ter nadaljujete z miksanjem in strganjem robov posode še 5-10 minut, oziroma dokler ni masa popolnoma gladka. Uživajte ob njej, ko je še topla.

 

Vir: http://tasty-yummies.com/2014/03/18/how-to-make-homemade-nut-butters/

 

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x