Zdrav obrok iz sveže zelenjave na poti
Sendviči, ki so idealni za potovanje, malico ali za kakršnokoli priložnost, ko želite uživati v nežnih in prijetnih okusih mediteranske zelenjave ovite v hrustljavem objemu domačega kruha.
Sestavine:
· 1 manjši jajčevec narezan na tanke trakove
· 1 manjša bučka narezana na tanke trakove
· 1 manjša rumena buča narezana na tanke trakove
· 3 žlice olivnega olja
· 1 večja polnozrnata ciabatta (prepolovljena)
· 1/3 skodelice pesto omake
· 1/3 skodelice humusa
· 2 skodelici narezane in prepražene rdeče paprike
· Sveža mozzarella (za tiste, ki uživate mlečne izdelke) – ekomocarela 100g, Dennree
· 2 žlički balzamičnega kisa (eko balzamični kis 250ml, Ecor)
Priprava:
· Segrejte ponev in dodajte zelenjavo ter 2 žlici olivnega olja. Pražite 3-4 minut pa prestavite na krožnik
· Na eno stran ciabatta-e namažite pesto, na drugo pa humus
· Potem pa po plasteh dodajajte praženo zelenjavo
· Na koncu še dodajte 1 žličko olja in balzamični kis, zaprite sendvič, tesno ga ovijte s folijo pa še s peki papirjem in pritisnite s kakšno pločevinko ali krožnikom, ki ste ga obtežili
· Sendvič hranite v hladilniku vsaj 2 uri in ga potem lahko odvijete ter postrežete
Ekomocarelo Dennree in eko balzamični kis Ecor lahko kupite v kateri od naših trgovin.