Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Mandljevi zvitki

 

Mandljeva moka je zaradi svojega oreščkastega okusa zelo priljubljena pri sladicah.

Mandljevi zvitki

Sestavine

laneno seme
topla voda
mandeljeva moka
marantina moka
česen v prahu
kosher sol

 

Priprava mandljevih zvitkov:

V majhni posodi zmešajte 1 žlico zmletega lanenega semena in 3 žlice tople vode. To zmešajte in pustite 10 minut, da nastane gosta pasta. V multipraktiku zmešajte 1 ½ skodelice mandljeve moke, ¼ marantine moke, ½ čajne žličke česna v prahu in ¼ čajne žličke kosher soli. Dodajte mešanico iz lanenega semena in vode. Vse skupaj pulzirajte, dokler ne dobite gostega testa. Če se vam zdi testo pregosto, dodajte nekaj vode, po eno žlico naenkrat. Testo presujte na delovno podlago in ga razdelite na manjše kepe testa. Vsako od kep razvaljajte med dvema kosoma papirja za peko, dokler ne dobite tankega kroga testa. Vsak krog testa pecite v neprijemajoči ponvi z malce olja v razpršilu. Pecite na zmernem ognju 2-3 minute, dokler testo ne rahlo porjavi in se zlahka dvigne od podlage. Testo obrnite in drugo stran pecite še 2 minuti. Nato vsebino presujte na krožnik in celoten postopek ponavljajte, dokler ne porabite vse mase.

 

 

Vir: http://www.onegreenplanet.org/vegan-food/how-to-make-grain-free-wraps-and-tortillas/

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x