Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Mandljeve palačinke z mangovim pirejem in praženim kokosovim čipsom

 

Mandljeve palačinke z mangovim pirejem in praženim kokosovim čipsom

Danes so bile na vrsti tropske palačinke. Tokrat sem kombinirala pirino, kamutovo in mandljevo moko. Sem si pa tokrat zapisala točne količine sestavin, ki sem jih uporabila. Veljajo za eno osebo, če boš zajtrk pripravljal-a še za koga, jih sorazmerno povečaj.

mandljeve palačinke

Za tri manjše, debelejše palačinke, potrebuješ:

* 20 g kamutove moke
* 10 g pirine moke
* 15 g mandljeve moke
* 1 jajce
* malo radenske
* pecilni prašek oz. vinski kamen
* ščepec sode bikarbone in soli
* ščep kokosovega sladkorja
* 1 jedilno žlico stopljenega kokosovega olja

Za namaz potrebuješ:

* en zrel divji mango (ali polovico običajnega)
* nekaj kapljic limoninega soka

In še:

* pražen kokosov čips

 

Moko preseješ in zmešaš z ostalimi suhimi sestavinami. Jajce ločiš, beljak z elekričnim mešalnikom dobro stepeš. V drugi posodi z električnim mešalnikom zmešaš rumenjak, malo radenske (po občutku, jaz sem jo dala približno en deciliter) ter mešanico suhih sestavin. Nazadnje ročno vmešaš stepen beljak in stopljeno kokosovo olje.

Mango olupiš, razrežeš, odstraniš peško. Mango s paličnim mešalnikom spasiraš in mu dodaš malo limoninega soka.

Na segreti ponvi popražiš kokosov čips.

Ko imaš vse pripravljeno, se končno lahko lotiš palačink. Na kokosovem olju spečeš tri manjše, debelejše palačinke. Vsako premažeš z mangovim namazom in potreseš s kokosom.

mandljeve palačinke1

Osebno so mi debelejše palačinke ljubše od tistih tanjših. Tokratne so bile resnično rahle, puhaste in zeloooo okusne. Takšne, debelejše palačinke, vedno zložim eno na drugo, in nato zarežem v vse tri skupaj :)

mandljeve palačinke2

Mandljevo moko sem sprva želela kombinirati zgolj s kamutovo, a sem jo imela premalo, zato sem dodala še nekaj pirine. Uporabiš lahko zgolj eno ali drugo, seveda pa se lahko odločiš tudi za navadno, belo pšenično moko – verjamem, da bodo tako palačinke še bolj rahle.

Divji mango je precej manjši od običajnega, zato sem uporabila cel sadež. Rezanje manga zna biti zabavno, saj je precej, no, sluzast ;) A je vredno! Mango sem kupila pred nekaj dnevi na eni izmed tržnic. Še nikoli ga nisem poskusila (torej divjega), simpatičen mi je bil predvsem zaradi velikosti. Seveda lahko uporabiš navadnega, glej le, da bo res dovolj zrel. Raje bolj kot premalo. Namesto manga se seveda lahko odločiš za kakršnokoli drugo sadje. Na primer banane, borovnice ali maline. Pa jagode, ki jih sveže že nekaj časa ponujajo v vseh živilskih trgovinah. Tudi kombinacija različnih sadežev je odlična. Na primer mango z borovnicami ali banana z jagodami.

mandljeve palačinke3

Recept objavljamo v sodelovanju z blogom Cook, EatandSmile.

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x