Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Mafini brez glutena

 

Zakaj je ta recept tako odličen? Ker se lahko z njim poigravate in si izmišljate svoje kombinacije. In ne le to, ti mafini vsebujejo malo sladkorja ter imajo veliko vsebnost vlaknin, proteinov in antioksidantov.

Če jih daste v skrinjo, bodo tam zdržali veliko časa, tako da so več kot primerni za že vnaprej pripravljeno šolsko malico ali prigrizek za na pot.

Pripravite jih lahko v manj kot 10 minutah (brez upoštevanja časa peke).

Sestavine (za 12 majhnih mafinov):Mafini brez glutena

  •        1/3 skodelice kvinojine moke
  •        1/2 skodelice kvinojinih kosmičev
  •        2 žlici medu
  •        2 čajni žlički pecilnega praška
  •        1 čajna žlička sode bikarbone
  •        1/2 čajne žličke himalajske soli
  •        2 zelo zreli banani
  •        2 jajci
  •        1 1/2 skodelice sadja/oreščkov po vaši izbiri

 

Dodatna navodila

Dodatki, kot so sadje, oreščki in superhrana, naj skupaj obsegajo od 1 do 1 1/2 skodelice. Za mafine, prikazane na sliki, smo uporabili 3/4 skodelice borovnic in 3/4 skodelice jagod. Po želji lahko dodate tudi več sadja, vendar bodo vaši mafinii sočnejši.

Še nekaj drugih možnih kombinacij:

– robidnice + chia semena (dodajte od 1 do 1 1/2 skodelice robidnic in 2 čajni žlički chia semen)
– jabolka + orehi + cimet
– borovnice + spirulina (dodajte od 1 do 1 1/2 skodelice borovnic in 2 čajni žlički spiruline)
– jagode + rabarbara
– korenje + ameriški oreh (korenje naribajte)
– limonina lupinica + borovnice

 

Kvinojina moka: ta moka je primerna, saj je lahka in polna proteinov. Za bolj gladko teksturo je zelo primerna kokosova moka.

Če pazite na vnos sladkorja, lahko med izpustite iz recepta. Sladek okus, ki ga priskrbijo banane (in borovnice, če jih boste uporabili), je več kot zadosten. Lahko uporabite tudi druga sladila, recimo rižev ali javorjev sirup.

Jajca: najbolj zdrava izbira so domača jajca. Bolj kot so sveža, boljša so! Če se prehranjujete vegansko, lahko namesto jajc uporabite namočeno laneno seme ali čičerikino moko, vendar dodajte zraven še eno banano, da mafini ostanejo sočni.

Če se vam zdijo banane premajhne, dodajte še eno.

 

Navodila

  1. Segrejte pečico na 200 °C.
  2. V posodi združite moko, kosmiče in preostale suhe sestavine.
  3. V drugi posodi zmešajte jajca, med in zmečkane banane. Nato vse skupaj združite. Poskusite narediti kar se da gladko maso (lahko uporabite tudi blender). Če vaš med ni tekoč, ga postavite v vročo vodo.
  4. Pekač za mafine premažite s kokosovim oljem ali ghee maslom.
  5. Maso vlijte v posodice pekača do polovice in po želji dodajte okraske (recimo sveže jagode).
  6. Pecite 20–25 minut oziroma dokler ne dosežete želene teksture. Zelo okusni so, če jih vzamete iz pečice, ko so še rahlo vlažni (po približno 18 minutah peke).

 

Dodatna navodila

Če želite narediti velike mafine, ki bodo lezli čez robove, sestavine enostavno podvojite.

Mmm, kako okusno! Dober tek!

Vir: http://www.mindbodygreen.com/0-13853/the-only-gluten-free-muffin-recipe-youll-ever-need-with-vegan-option.html

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x