Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Limonine kroglice

 

Veganske in presne!

Ta recept je čudovito presenečenje za vse oboževalce limone. Te srčkane veganske presne limonine kroglice so polnega limonastega okusa in zagotovo jih boste vzljubili!

Ne le, da so zelo enostavne za pripravo, z malce domišljije so lahko tudi zelo raznolike!

Lahko jih jeste same, jih povaljate po nastrganem kokosu ali mandljevi moki, ali jih celo date v dehidrator, tako da dobijo malce skorjice, hkrati pa ohranijo mehko sredico.

Pravzaprav pri tem receptu samo vse sestavine damo v multipraktik, maso nato oblikujemo v kroglice, pa so že nared za zaužitje.

Ti srčki so brez moke, žit in glutena!
Med glavne sestavine tradicionalne limonine rezine spadata tudi po dve masli, dve skodelici moke, ½ skodelice sladkorja v prahu, 4 jajca in 2 skodelici procesiranega sladkorja! Vi pa si lahko brez slabe vesti privoščite to zdravo, vegansko, brezglutensko verzijo.

 

Recept ne vsebuje: mleka in mlečnih izdelkov, glutena, žitaric

Limonine kroglice

Sestavine

  • 1 1/2 skodelice mandljeve moke
  • 1/3 skodelice ekološko pridelane kokosove moke
  • 1/2 čajne žličke roza himalajske soliteaspoon pink himalayan salt
  • 1 – 2 žlici ekološko pridelanega javorjevega sirupa (ali presnega medu za nevegane)
  • 3 ekološko pridelane limone (za sveže iztisnjen sok)
  • 2 čajni žlički ekološko pridelanega vanilijevega ekstrakta
  • 1/4 skodelice ekološko pridelanega kokosovega olja (stopljenega)

 

Navodila za pripravo

  1. Vse sestavine dajte v multipraktik in jih dobro premešajte.
  2. Z žlico zajemite maso v multipraktiku in jo z dlanmi oblikujte v kroglico. Ponavljajte ta postopek toliko časa, da vam zmanjka vsa masa.
  3. Kroglice lahko pustite take kot so, ali pa jih povaljate v nastrganem kokosu ali mandljevi moki.
  4. Kroglice dajte v hladilnik za 10 – 15 minut, da se strdijo.
  5. Pustite jih v hladilniku dokler jih ne postrežete, saj se bodo zmehčale, če jih pustite na sobni temperaturi, saj se kokosovo olje stopi. Dober tek!

 

Vir: http://www.onegreenplanet.org/plant-based-recipes/raw-vegan-lemon-meltaway-balls/

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x