Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Slani kvinojini kolački v dveh različnih okusih

 

Osnova za 12 manjših muffinov:

 

* 60 g surove kvinoje (kar pride približno 230g kuhane)
* 60 g skute
* 3 jajca

 

Najprej pripravi osnovo. V slani vodi skuhaj kvinojo. Po kuhanju jo pusti da počije in popije nekaj tekočine. Odvečno vodo nato po potrebi odlij in kvinojo ohladi.

Z električnim mešalnikom zmešaj 3 jajca in skuto.

Če se boš odločil(a) za en nadev, zmesi ni treba deliti. Jaz sem se odločila da poskusim z dvema različnima, zato se to zmes dala na polovico. V eno sem zamešala prvo polnilo (beri spodaj), v drugo pa drugo smile

kolacki

Polnilo za muffine:

Opcija 1 (za prvih 6 muffinov)

* pest sveže špinače
* 5-6 rjavih svežih šampijonov (lahko belih)
* malo suhih paradižnikov
* česen
* timijan
* muškatni orešček
* sol in poper

V ponvi na hitro prepražiš na drobno narezane šampinjone, dodaš strok česna, liste oprane sveže šinače. Soliš, popraš in čez vse naribaš malo muškatnega oreščka. Premešaš, dodaš timijan in odstaviš s štedilnika. Rahlo ohlajeno zmes primešaš kvinoji, jajcem in skuti. Vanjo primešaš še malo na soncu sušenega paradižnika, ki ga prej namočiš v vodi, da se zmehča. Lahko uporabiš tudi tiste, ki so vloženi v olju – v tem primeru namakanje seveda ni potrebno.

 

  kolacki3 kolacki2

 

Opcija 2 (za drugih 6 muffinov)

* 2 češnjeva paradižnika (lahko enega navadnega)
* 1/3 bučke
* 1/4 koromača
* 2 črni olivi (lahko zeleni)
* suha zelišča: origano in bazilika

Vso zelenjavo nasekljaš na drobne koščke, dodaš zmesi iz kvinoje, jajc in skute ter primešaš večjo količino suhega origana ter bazilike. Sama te zmesi nisem solila, ker so že olive dovolj slane. Če želiš, seveda lahko dodatno soliš. In popraš smile


kolacki4

Tako dobiš zmes za 6 špinačnih in 6 koromačevih kolačkov. Seveda priporočam uporabo pekača za muffine, skupaj z papirčki wink

Kolačke oziroma muffine pečeš približno 20 minut na 175 stopinjah Celzija.

kolacki5

Izbiro zelenjave seveda prilagodi svojemu okusu smilePazi le, da bodo koščki zelenjave dovolj majhni. (Morda poskusi z brokolijem ali s papriko?)

kolacki6

Omakica za zraven:

Če je skuta že v kolačkih, naj bo še ob njih. Dobro zmešaj poljubno količino skute, olivno olje, nekaj kapljic limoninega soka in sol. Lahko dodaš še poper, kajenski poper, čili… Po želji smile

Namesto omake lahko čez muffine naribaš sir. Priporočam ti, da to narediš malce pred koncem pečenja, da se bo rahlo stopil.

Slani kvinojini kolački v dveh različnih okusih

Prvih, špinačnih, sem se lotila najprej. Ker so v njih gobe, sem jih raje pojedla takoj, dokler so bili še topli.

KOLACKI7 kolacki8

Drugih šest je prišlo na vrsto kakšni dve urici pozneje. Tokrat rez ‘omakce’ samo s slano skuto. Seveda so se že shladili, a nič zato. Tudi takšni so super!

kolacki9 kolacki10

Opomba: muffinčki se rahlo primejo na papirčke. Morda bi naslednji čvanje zamešala še žlico olja. Tokrat sem del zmesi, ki je ostal na papirčku, kar z vilico postrgala iz njega pa je bila zadeva rešena wink

 

Recept objavljamo v sodelovanju z blogom http://cookeatandsmile.wordpress.com/

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x