Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Kvinoja pečena caprese

 

 

Za pripravo  4-6 obrokov

Sestavine:

paradiznik2

• 1 ¼ skodelice nekuhane kvinoje, potrebno sprati in odcediti
• 2 skodelici češnjevih paradižnikov, potrebno prepoloviti (v receptu je mešanica rdečih in rumenih paradižnikov;  lahko so vsi rdeči)
• 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja, ki je razdeljen
• grobo mleta sol
• sveže mleti poper
• 2 mali šalotki, na drobno narezani
• 3 stroki česna, na drobno narezani
• ¼ skodelice pakiranih listov bazilike, na tanke rezine razrezani
• 4 unč (114 g) svežega mozzarella sira, naribanega (približno 1 skodelico naribanega sira)
• 8 unč (227g)svežega mozzarella sira, narezanega na tanke kroge
• 2 paradižnika, narezani v tanke kroge
• ¼ skodelice balzamičnega kisa

 

 

Navodila:paradiznik

  1.     Predhodno segrejte pečico na 200 stopinj.
  2.      V manjšem loncu segrejte kvinojo in 1¾ skodelice in 2 žlici vode, da zavre.  Pustite rahlo vreti in pokrijte za 15 minut, dokler se vsa voda ne absorbira. Naj kvinoja pokrita počiva še 10 minut. Nato rahlo premešajte.
  3.      Medtem ko se kvinoja kuha, postavite prepolovljene paradižnike na pekač podložen s folijo. Pokapajte z 1 žlico olivnega olja in začinite s soljo in sveže mletim poprom. Prenesite v pečico in pecite 10 minut, dokler ne postane mehek in koža začne pokati.
  4.      Segrejte 1 žlico olivnega olja v srednje veliki ponvi in srednje močni temperaturi. Ko je olje vroče, dodajte sesekljano šalotko in česen. Kuhajte 2-3 minuti, dokler šalotka ne postala prosojna in česen diši.
  5.     V veliki skledi zmešajte kvinojo, pražen paradižnik, kuhano šalotko in česen in baziliko. Vmešajte naribano mozzarello in začinite s soljo in sveže mletim poprom po okusu.
  6.     Prenesite kvinojino mešanico v veliko ponev in zgladite zgornjo površino. (Lahko uporabite pekač okrogle, kvadratne ali pravokotne oblike.)
  7.      Od sredine prekrivajte kvinojo z rezinami paradižnika in mozzarelle v majhnem krogu. Naredite drug krog, kjer se prekrivajo paradižniki in mozzarelle, ki pokriva površino kvinoje. (Če uporabljate kvadratno ali pravokotno posodo, naredite samo dve vrsti prekrivajočih se paradižnikov in mozzarelle.)
  8.      Pokrijte ponev  s folijo in pecite 10 minut. Odstranite folijo in pecite še dodatnih 20 minut, dokler sir ne žubori in rahlo porjavi.
  9.      Medtem ko je vaša kvinoja v pečici, postavite balzamični kis v majhno kozico. Pustite, da rahlo vre in kuhajte 3-5 minut, dokler ne postane kis sirupast. Odstranite z ognja.
  10. Potresite pečeno kvinojo s sveže narezano baziliko in pokapajte z balzamičnim sirupom. Postrezite takoj.

Vir: http://www.domesticate-me.com/caprese-quinoa-bake/

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x