Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Kruh iz pšeničnih otrobov

 

Za pripravo kruha potrebujete pekač velikosti 23 cm x 13 cm.Kruh iz pšeničnih otrobov

 

Pečena čebula:

  • 3–4 žlice olja
  • 2 veliki čebuli
  • 1 čajna žlička posušenega timijana
  • 1/2 čajne žličke soli

 

Kruh iz pšeničnih otrobov:

  • 100 g večnamenske moke
  • 100 g polnozrnate moke
  • 50 g pšeničnih otrobov
  • 1/2 čajne žličke sode bikarbone
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • 200 ml vode
  • 1 čajna žlička jabolčnega kisa
  • 75 ml olja

 

Navodila

Pečico segrejte na 180 °C. V ponvi segrejte nekaj olja. Dodajte na drobno nasekljano čebulo, timijan in sol. Pražite nekaj minut, da čebula postane rahlo hrustljava in zlatorjave barve. Odstavite z ognja.

Zmešajte skupaj obe moki, pšenične otrobe, sodo bikarbono, pecilni prašek in sol. Ko je pečica dovolj segreta, zmešajte vodo s kisom in ju dodajte mokasti mešanici. Dodajte olje in ponovno dobro premešajte. Z maščobo premažite pekač in vanj vlijte testo. Pogladite ga z žlico in po vrhu potresite nekaj pšeničnih otrobov. Pecite kruh na 180 °C 35 minut. Pustite, da se ohladi, preden ga razrežete in servirate.

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x