Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Kruh iz banan, borovnic in kokosa

 

Ta kruh je puhast, vlažen ter polnega in perfektno sladkega okusa. Jejte ga ob kavi ali pa si ga še toplega privoščite kot popoldansko sladico ob kozarcu hladnega mandljevega mleka. Je kar nasiten, tako da ga bo zlahka kaj ostalo tudi za vaše najdražje.

 

Sestavine:Kruh iz banan, borovnic in kokosa

1 skodelica zmečkane zrele banane
1/4 skodelice stopljenega kokosovega olja
1/2 skodelice javorjevega sirupa
1/2 skodelice navadnega mandljevega mleka
1 žlička vanilije
1/4 čajne žličke soli
1/2 čajne žličke mletega cimeta
1 žlička pecilnega praška
1/2 čajne žličke sode bikarbone
1 skodelica polnovredne pirine moke
1/3 skodelice ovsene moke
1/3 skodelice valjanega ovesa
1/4 skodelice nesladkanega nastrganega kokosa
1/2 skodelice borovnic - svežih ali zamrznjenih

 

Navodila

Pečico segrejemo na 200°C. V posodi zmešamo vse mokre sestavine, sol in cimet. Nato zraven stresemo še suhe sestavine in vse skupaj dobro premešamo. Z lopatico nastrgan kokos in borovnice zavijemo v testo. Vse skupaj premestimo na papir za peko v manjši pekač, primeren za kruh. Pečemo 40 minut (ali dokler ni skorja zlatorjavo zapečena in zobotrebec, ki ga zapičimo v sredino, ostane čist). Štruco pustimo, da se v pekaču hladi še 5 minut, preden kruh prenesemo na žično stojalo. Pustimo, da se kruh dobro ohladi, preden ga narežemo in postrežemo. Morebitne ostanke zavijemo v plastično folijo ali pa jih hranimo v nepredušni posodi pri sobni temperaturi. Najbolje je, da se kruh poje v štirih dneh.

 

Vir: http://faring-well.com/banana-blueberry-coconut-bread-saturday-links/

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x