Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Kremast presni veganski sir

 

Potrebovali boste:

  • Blender
  • Cedilo
  • Gaza/vrečka za preceditev
  • Krožnik
  • Posoda
  • Nekaj težkega za obtežitev posode (recimo skodelica vode)

 

Sestavine

  • 1/2 skodelice oreščkov makadamije
  • 1/2 skodelice indijskih oreščkov
  • 1/2 skodelice + 2 žlici čiste vode (oz. Dovolj, da prekrije oreščke v blenderju)
  • Po želji: zelišča in začimbe

 

Navodila za pripravo

  1. Vse skupaj zmešajte v blenderju (če ni dovolj močan, boste morda med miksanjem morali maso postrgati z robov nazaj k rezilu. Od časa do časa pulzirajte in poskrbite da se nekaj mešanice vedno dotika rezila). Poskrbite, da bodo oreščki fino zmleti in mešanica kremasta.
  2. Cedilo postavite na krožnik (ta bo zaustavil sirotko, ki bo med procesom odtekala, tako da miza ne bo zapackana) V cedilo položite gazo.
  3. Mešanico vlijte v gazo/vrečko za odceditev (njena konsistenca je gosta, ne tekoča).
  4. Gazo/vrečko za odceditev zavijte tako, da tekočina ne bo odtekala, ko nanjo polagate obtežitev.
  5. Predmet, ki ste ga izbrali za obtežitev, položite na vrh zavite mešanice v posodi. Posodo pustite stati 24 ur nekje, kjer ni prepiha (recimo v dehidratorju z odstranjenimi pladnji)
  6. Po 24 urah posodo z mešanico prestavite v hladilnik za pol ure, da se mešanica strdi v sir. Oblikujte jo v več kosov, ki jih lahko nato povaljate po mešanici začimb (recimo mešanica timijana, majarona, peteršilja, origana, žajblja in bazilike). Dober tek!

penast sir

Vir: http://www.onegreenplanet.org/vegan-recipe/raw-vegan-creamy-cheese/

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x