Rezanci brez glutena na lahek in zdrav azijski način
Sestavine:
Za 2 do 3 osebe :
- 250g Tofu navaden
Marinada:
- 2 stroka česna,
- 3 žlice sojine omake
- 1 žlička ingverja
- 1 žlica sladkega chilija,
- 1 zavitek brezglutenskihrezancev 250g,
- 3 žlice olivnega ali sezamovega olja
- 250 g brokolija,
- sezam,
- sol in poper
Priprava:
Osušite tofu lahko, ga osušite tudi z papirnato brisačko in ga narežite na manjše kocke, olupite česen in ga sesekljajte zmešajte zgoraj naštete sestavine za marinado in dodajte tofu kocke, ter vse skupaj pustite v hladilniku za 1 uro. Občasno vzamite iz hladilnika in premešajte vse skupaj. Skuhajte reaznce po navodilih na embalaži. Vzamite tofu kocke iz marinade in segrejte v voku olje in popražite tofu kocke, da bodo hrustljave, odstranite jih iz voka in dajte na stran, sedaj popražite v voku na olju še brokoli približno 3 minute. Nato pa dodajte skuhane rezance in popečeni tofu v vok zalijte s 3 žlicami marinade in začinite po okusu s soljo in porom, lahko dodate še sezamova semena in vaše okusno kosilo je pripravljeno. Dober tek.